Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Öt élelmiszer, amiben több a fehérje, mint a húsban, a halfélékben vagy a tojásban!

Írta: Szabó-Kocsis János

A fehérje nagyon fontos a szervezet optimális működése szempontjából. Azonban nem igaz, hogy a legtöbb fehérje a tojásban és a húsokban van, hanem például számos magban!

A szervezetnek azért van elsősorban szüksége fehérjékre, hogy az izomrostok megfelelően tudjanak működni és gyarapodni, ezenkívül növelik a dopamin hormon mennyiségét, aminek antibiotikum-szerű hatása van.

Most következzenek azok a növényi eredetű élelmiszerek, amelyekben számottevő fehérje található:

1. Mogyoróvajkrém

50 gramm mogyoróvajkrémben 10 gramm fehérje található, emellett van benne E-vitamin, magnézium, biotin és egészséges olajok is. Mértékkel való fogyasztása jót tesz az egészségnek.

2. Lenmag

50 gramm lenmagban 9 gramm fehérje található. Ugyanakkor van benne Omega 3, valamint rostokban is gazdag. Le lehet darálni, majd egy banánhoz hozzáadva könnyedén el lehet fogyasztani, főként reggelire.

3. Kendermag

Nagyon gazdag fehérjében a kendermag, amelyet leginkább joghurttal érdemes fogyasztani.

4. Spirulina

50 gramm spirulinában 28 gramm fehérje található. A spirulina hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, eltávolítva a felhalmozódott nehézfémeket. Van benne B-vitamin, kálium, magnézium, amelyeknek köszönhetően a szervezet megfelelően működhet.

5. Tökmag

50 gramm tökmagban 9 gramm fehérje található. Elűzi az élősködőket, magnéziumot tartalmaz. Minél rendszeresebben eszed a tökmagot, annál egészségesebb maradsz.

Forrás: http://filantropikum.com/5-elelmiszer-amiben-tobb-feherje-mint-husban-halfelekben-valamint-tojasban/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!