A fehérje nagyon fontos a szervezet optimális működése szempontjából. Azonban nem igaz, hogy a legtöbb fehérje a tojásban és a húsokban van, hanem például számos magban!
A szervezetnek azért van elsősorban szüksége fehérjékre, hogy az izomrostok megfelelően tudjanak működni és gyarapodni, ezenkívül növelik a dopamin hormon mennyiségét, aminek antibiotikum-szerű hatása van.
Most következzenek azok a növényi eredetű élelmiszerek, amelyekben számottevő fehérje található:
1. Mogyoróvajkrém
50 gramm mogyoróvajkrémben 10 gramm fehérje található, emellett van benne E-vitamin, magnézium, biotin és egészséges olajok is. Mértékkel való fogyasztása jót tesz az egészségnek.
2. Lenmag
50 gramm lenmagban 9 gramm fehérje található. Ugyanakkor van benne Omega 3, valamint rostokban is gazdag. Le lehet darálni, majd egy banánhoz hozzáadva könnyedén el lehet fogyasztani, főként reggelire.
3. Kendermag
Nagyon gazdag fehérjében a kendermag, amelyet leginkább joghurttal érdemes fogyasztani.
4. Spirulina
50 gramm spirulinában 28 gramm fehérje található. A spirulina hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, eltávolítva a felhalmozódott nehézfémeket. Van benne B-vitamin, kálium, magnézium, amelyeknek köszönhetően a szervezet megfelelően működhet.
5. Tökmag
50 gramm tökmagban 9 gramm fehérje található. Elűzi az élősködőket, magnéziumot tartalmaz. Minél rendszeresebben eszed a tökmagot, annál egészségesebb maradsz.
Forrás: http://filantropikum.com/5-elelmiszer-amiben-tobb-feherje-mint-husban-halfelekben-valamint-tojasban/