Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Az alma energiával tölti fel a szervezetet és segít a fogyásban is!

Írta: Szabó-Kocsis János

Az alma térségünk legnépszerűbb, és miért ne, legfinomabb gyümölcse, ezért érdemes foglalkozni az őshonos almafajták termesztésével, mivel jól bírják az itteni klímát, ellenállnak a betegségeknek és zamatos gyümölcsöket teremnek. A táplálkozás-szakértők szerint az alma amellett, hogy egészséges, segít a fogyásban is, mivel jót tesz az emésztési folyamatoknak, zsírégetésnek.

Az alma gazdag A, B1-, C-, E- és K-vitaminban, és emellett sok rost, kalcium, magnézium, kálium, foszfor és protein is van benne.

Nagyon sok hatóanyag található a héjban, főként rostok formájában, így akinek lassú az anyagcseréje, egye az almát héjastól, mivel így könnyebben beindul az emésztési folyamat, na és a fogyás is. Ahhoz, hogy könnyebb légy, naponta 6 darab almát kell, hogy megegyél, 2 darabot minden főétkezés előtt 15 perccel.

A kúra 1 hónapig kell, hogy tartson, és amellett, hogy beindul az emésztés, és a fogyás, a cukorbetegséget, a stroke-ot, a vérszegénységet, a tüdőbetegséget, valamint a székrekedést is megelőzheted.

Krónikus fáradtság esetén napi 2-3 alma elfogyasztása javallott, ami jót tesz az izmoknak, a fruktóz pedig energiát ad a szervezetnek. Meg kell említeni az almában található flavonoidokat is, amilyen a kvercetin, amely erősebbé, ellenállóbbá teszi a szervezetet.

A bio almaecet is nagyon egészséges, hiszen két kiskanál napi elfogyasztása enyhítheti a fibromyalgia kellemetlen tüneteit. Egy pohár vízhez add hozzá az almaecetet, és úgy fogyaszd el.

A rendszeres almafogyasztással megelőzhető a kalcium, vagy magnézium hiány, a láb- és karzsibbadás, valamint a bélbántalmak, így az ebből esetlegesen kialakuló vastagbélrák, az irritábilis bélszindróma és rossz koleszterinszint is.

Forrás: http://filantropikum.com/fogyassz-nyers-almat-segit-fogyasban-es-energiaval-tolti-fel-szervezetedet/

 



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!