Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Allergiás tüneteink megmutatják, hogy mennyire vagyunk agresszívek!

Írta: Szabó-Kocsis János

Az allergiás reakció nem más, mint az immunrendszer válasza a kívülről, a szervezetünket érintő hatásokra, melyeket többnyire romboló hatásként fog fel. Minden egyén változó módon allergiás a különböző, szervezetét érő hatásokra és ez a genetikai „örökséggel” hozható összefüggésbe.

Egy másik magyarázat szerint, minden allergiás személy agresszív módon él meg egy bizonyos helyzetet, vagy érez bizonyos személyek ellen, így amikor bekövetkezik a találkozás, a szervezetben már megtalálható az elutasítás az adott irányban.

Másfelől az allergiás reakció tulajdonképpen szervezetünk védelmére szolgál.

Tisztában vagyunk azzal, hogy mindannyian rendelkezünk bizonyos meggyőződésekkel, előítéletekkel, melyeken nagyon nehezen vagyunk képesek változtatni. Általában képtelenek vagyunk elfogadni a történéseket és azt, hogy minden okkal történik és legtöbbször mi magunk okozzuk azokat. Szeretjük, ha mindig igazunk lehet, ha nem ütközünk ellenállásba, ha dicsérnek és megbecsülnek bennünket.

Ezt azonban nem mindig érdemeljük ki viselkedésünkkel és negatív hatások esetén nem mindig tudjuk, hogyan reagáljunk az adott helyzetre. Az immunrendszerünk ilyenkor védekezésbe kezd, ám nem tud különbséget tenni a valóság és az illúzió között. Azaz nem tudja felmérni, hogy valódi ellenséggel áll-e szemben a szervezet vagy az elménk szülte a képzeletünkkel.

Az allergia a bennünk lévő tolerancia hiányára is rámutathat, adott esetben.

Az a tény, hogy nem fogadjuk el a történéseket vagy bizonyos személyeket, azt bizonyítja, hogy hiányában vagyunk az elfogadásnak, a toleranciának. Ezt az érzést addig tápláljuk negatív energiánkkal, amíg végül szervezetünk immunrendszere működésbe lép, és ennek látható formája az allergiás reakció.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt elkerüljük vagy gyógyítsuk?

Először is nézzünk szembe saját érzéseinkkel, és igyekezzünk a probléma elengedésére vagy elfogadására. Értsük meg, hogy a körülöttünk lévő világ dolgai nem alakulhatnak mindig a mi számunkra megfelelően. Ezért tartsunk egy mély önvizsgálatot és igyekezzünk a dolgainkat minél rugalmasabban kezelni, hiszen tulajdonképpen saját életünk a tét ebben a játszmában!

Forrás: http://filantropikum.com/allergias-tuneteink-megmutatjak-hogy-mennyire-vagyunk-agresszivak/

 



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!