Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Így tartsd bent a meleget a lakásodban!

Írta: Szabó-Kocsis János

Spórolj a fűtésszámládon! Ragassz fel a fűtőtestek, konvektorok mögé hőtükröt, hogy bent tartsd a meleget a lakásodban!

Azzal, hogy hatékonyabbá teszed otthonod hőszigetelését, és így hosszabb ideig bent tudod tartani a meleget, nem csak pénzt spórolsz meg, hanem még a környezetet is véded, mivel így kevesebb tüzelőanyagra lesz szükséged, aminek égésterméke károsítja a kinti levegő minőségét.

Egy remek ötlet a téli számlák csökkentésére, ha a fűtőtestek mögé, az építőlerakatokban kapható, alufóliás réteget rögzítesz fel, így a keletkezett hő egy részét nem nyelik el a falak, hanem a fólia visszasugározza, és a lakás hosszabb ideig marad meleg! Ez a módszer akár plusz három fokot is jelent!

További ötletek, hogy kevesebb hő szökjön ki a lakásból!

1. Ha régi, fakeretes ablakaid vannak, festhető szilikon géllel a repedéseket tömítsd be, és használj szigetelő szalagot.

2. Az ajtó körül is lehet alkalmazni ezt a módszert, a lényeg, hogy kívülről kevesebb hideg levegő jöjjön be.

3. Ha használtad a sütőt, és miután kivetted a benne elkészült finomságokat, hagyd nyitva annak ajtaját, így pár percre a kiáramló meleg levegő besegít a fűtésedbe.

4. Tégy a belső ablakpárkányra és az ajtóhoz szivacspárnát vagy valamilyen összetekert textíliát, hogy megakadályozd a hideg levegő beáramlását.

Forrás: http://filantropikum.com/telen-erre-az-otletre-mindenkinek-szuksege-van-igy-tartsd-bent-meleget-lakasban/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!