Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Meglepő! Ilyen befolyása van a személyiségfejlődésre a pénznek!

Írta: Szabó-Kocsis János

Amerikai kutatók megállapították, hogy a gazdag, tehetős emberek jóval egoistábbak, mint a szerény anyagi körülmények között élők. A gazdagok több időt áldoznak saját magukra, a kedvteléseikre, így sokuk lelkileg kiegyensúlyozottabb, annak ellenére, hogy még ők sem tudják pénzzel megvenni a boldogságot.

Az American Psychological Association (APA) megállapítása szerint a szegényebb emberek a boldogságot a közvetlen közelükben találják meg, illetve abban, hogy képesek kifejezni a szeretetüket, együttérzésüket. A gazdagokat viszont a személyiségük bizonyos tulajdonsága teszi boldoggá, amilyen az intelligencia, kitartás, vagy éppen a büszkeség - adta hírül a The Independent brit lap.

Az Egyesült Államokban végzett tesztben 1.519 személy vett részt. A szakértők mindegyik személy anyagi helyzetét felmérték, és megkérdezték, hogy milyen gyakran érezték boldognak, együttérzőnek, riadtnak, lelkesnek, büszkének, elégedettnek vagy szerelmesnek magukat.

Az eredmények kiértékelése során az derült ki, hogy a szegényebb emberek együttérzőbbek, de a szeretet/szerelem kifejezésének tekintetében is többségben voltak.

A tehetős emberek inkább büszkeséget, elégedettséget éreztek.

„A szegényebb emberek megtalálták a módját annak, hogy boldognak érezzék magukat, még úgy is, hogy ehhez nem állt sok pénz a rendelkezésükre. A gazdagok viszont - ha nem is számoltak be nagy érzelmi boldogságról - elégedettek az életükkel, amit elsősorban saját maguknak köszönhetnek, legalábbis ez a felfogás a legelfogadottabb körükben” – közölte Paul Piff, a tanulmány vezetőszerzője.

Forrás: http://filantropikum.com/meglepo-ilyen-befolyasa-van-szemelyisegfejlodesre-penznek/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!