Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A boldogság Albert Einstein szerint; ne ijedjünk meg saját gondolatainktól – javasolja Louise Hay

Írta: Szabó-Kocsis János

Albert Einstein alapjában megváltoztatta az emberiségnek az univerzumról, a tudományokról, a természeti jelenségekről kialakult addigi felfogását. A fizika terén forradalmasította az egész tudományt. Napjainkban számos feltevése nyer egymás után bizonyítást.

1922-ben, egy tokiói látogatása alkalmával, a hotel szórólapjának hátára írta le, az ő „boldogság elméletét”, amit ott hagyott a hotel recepciósánál.

A papíron ez állt: „Egy egyszerű és békés élet több boldogságot ad, mint a folyamatos nyugtalansággal való siker hajhászása!”

Egy másik papírra pedig ezt írta: „Ahol van akarat, ott van kiút is!”

Napjainkban kerültek elő ezek a jegyzetek, és 1.5 millió dollárért keltek el, egy Izraeli árverésen. Tulajdonképpen Einstein a maga korában már mondhatni egyesítette a keleti és a nyugati filozófiát.

„Igyekszel olyan dolgokat elérni az életben, melyek a szerencsétől függnek, miközben nem becsülöd meg azt, ami már kézzel fogható számodra!” – mondta Einstein, egy „Az élet elmúlása” elnevezésű programjában.

„Mit fürkészel folyton? Merre tartasz? Állj meg! Éld a jelenben az életedet!”

Az ezekhez hasonló kijelentései a mai napig meggyőznek bennünket az aktualitásukról!

Az ember számára legtöbbször saját gondolatati jelentik a legnagyobb ellenséget önmaga számára. Louise Hay a következőkre biztat bennünket!

1. Ne ostorozzuk önmagunkat a folyamatos önkritikánkkal!

A kemény kritika még senkinek nem tett jót, ellenkezőleg, hatására boldogtalanok és magunkba zárkózottak leszünk. Kemény önkritikánkkal nem teszünk mást, mint hogy egy virtuális világot hozunk létre magunk körül, tele agresszióval, saját magunk életét terrorizálva ez által.

2. Igyekezzünk találni önmagunk számára egy szimbólumot

Hay tanácsa szerint, igyekezzünk találni önmagunk számára egy szimbólumot (ez Hay számára a fehér rózsa), és valahányszor nyomasztó gondolatok gyötörnek bennünket, gondoljunk a számunkra megnyugvást jelentő szimbólumra.

3. Legyünk nagylelkűek, kedvesek és szerethetőek és a legfontosabb, hogy igazságosak önmagunkkal szemben!

Legyünk türelmesek, képesek saját hibáink megbocsájtására és akkor önmagunk legjobb barátjává válhatunk.

4. Dicsérd meg önmagadat!

Valahányszor sikerül egy kitűzött célt maradéktalanul és időre teljesítened, ne légy fukar önmagad dicséretével. Ez által sikerül majd kivergődni a kemény önkritika ördögi köréből.

5. Kérd és fogadd el mások segítségét!

Teljesen normális, ha néha segítségre szorulunk, legyen az lelki, morális vagy akár fizikai.

6. Légy megértő saját hibáiddal szemben, hiszen ez is a te szerethető személyiséged része.

Ezektől úgy sem tudsz megszabadulni, tehát a lehető legjobb dolog, amit tehetsz, hogy elfogadod őket.

7. Vigyázz a saját testedre!

Étkezz egészségesen, sportolj naponta! Hiszen ha te nem vigyázol magadra kitől várhatod el ugyanezt?

8. Légy megértő és megbocsátó mások irányában, szeresd szüleidet, barátaidat, még azokat is, akik csalódást okoztak a múltban számodra. Igyekezz ettől elvonatkoztatni!

Ha mindezt meg tudod tenni, életed boldog és harmonikus lesz!

Forrás: http://filantropikum.com/boldogsag-elmelete-melyet-nagy-geniusz-albert-einstein-fogalmazott-meg/ ; http://filantropikum.com/ne-ijedjunk-meg-gondolatainktol-javasolja-louise-hay/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!