Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tudták, hogy a cukkini valójában gyümölcs?

Írta: Szabó-Kocsis János

Ha ezt már tudták, akkor is fog a lenti videó újat mutatni. Azt például, hogy a banán bogyós gyümölcs, míg az eper és a málna nem! Na és mi a helyzet a mogyoróval?

A SciShow zseniális videóban (https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=LybfPwCzs3g) mutatja be, mi a különbség a gyümölcsök és a zöldségek között, így például azt, miért számít gyümölcsnek a paradicsom és a paprika, és miért nem bogyós gyümölcs az eper.

Zöldségnek nevezzünk azokat a lágyszárú növényeket, amelyek gyökere, törzse vagy levele emberi fogyasztásra alkalmas. A rebarbara például hiába édes, és ezért gyakran kerül süteményekbe, mivel szárról van szó, ezért zöldség. Gyümölcsnek ezzel szemben a növénytan a virágzó növények terméseit nevezi. Így a cukkini, az uborka, a paradicsom, a paprika vagy a tök növénytanilag mind gyümölcsnek számítanak.

Bogyónak például azokat a gyümölcsöket nevezik, amelyeknek egy magházuk van több maggal: ilyen a szőlő, de a banán és a paprika is, míg a málna, a szeder és az eper növénytanilag egyáltalán nem minősül bogyónak. Gyümölcsnek számít viszont rengeteg mag is, például a mandula és a mogyoró.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2015/7/7/video_zoldsegek_es_gyumolcsok_711T0B



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!