Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Önállóan is képes fejlődni a ''robotfaj''; hologramkijelző a mobilodból 10 perc alatt

Írta: Szabó-Kocsis János

Immár, több mint két éve, hogy a cambridge-i egyetemen tudósai olyan ''anyarobotot'' fejlesztettek ki, amely nem csak hogy kisebb robotokat tud építeni, de ki is tudja választani közülük a legéletképesebbet - írta a Popular Science.

A leggyorsabb ''bébiroboton'' kívül a többit az ''anya'' visszabontja, az alkatrészekből pedig újabb robotokat épít. A kísérlet végén a leggyorsabb robotok kétszer olyan gyorsak voltak, mint azok, amelyeket az ''anya'' először életben hagyott.

A vezető kutató, Fumiya Iida elmondta: amit a robot csinál, az tulajdonképpen a természetes kiválasztódás folyamata - a ''robotfaj'' reprodukciója és fejlődése.

Nem is olyan nehéz elképzelni, hogy egy nap a legjobb túlélési képességekkel rendelkező, öngyógyító, emberi reflexekkel rendelkező robotok lepik majd el a Földet.

Az építés fázisát megtekinthetitek itt: https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=h__eZePFj8Y

Néhány, otthon is megtalálható hozzávaló, és már gyönyörködhettek is a kivetített 3D-s képekben.

10 perc alatt 3D-s hologramkijelzővé alakíthatjátok az okostelefonotokat: a mutatványhoz mindössze egy CD-tokra, üvegvágóra, kockás lapra, ragasztószalagra és egy tollra lesz szükségetek.

Ebben a videóban megnézhetitek, hogyan készül a kijelző: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=7YWTtCsvgvg

Forrás: //eduline.hu/felsooktatas/2015/8/14/Hihetetlen_intelligens_anyarobotot_hoztak_l_B5REG4;http://eduline.hu/felnottkepzes/2015/8/10/Igy_alakithatod_hologramkijelzove_a_mobilod_CRWXF5



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!