Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ezért van az embereknek bölcsességfoguk; így festett a világ első weboldala

Írta: Szabó-Kocsis János

A Szertár új podcast adásában az evolúció olyan bizonyítékainak néztek utána, amik esetenként a mai napig megjelennek az élővilágban.

Az evolúció egy-egy bizonyítéka még a mai napig megjelenik az élővilágban. Ilyenek az elcsökevényesedett vagy mára az eredeti funkciójukat elvesztett szervek, de azok a tulajdonságok is, amelyek már rég eltűntek egy adott fajban, de egy-egy egyedben valahogy időnként mégis felbukkannak. Ilyen például a csirkék fogai vagy a cetek csökevényes lábai.

De az embereknél is van ilyen, például a farokkal való születés. Minden embrióban látszik még, azonban ez a fejlődés során eltűnik, azonban van egy-egy csecsemő, aki valóban azzal születik meg. De lerántják a leplet a Darwin-gumóról, a bölcsességfogakról és arról, miért van a férfiaknak is mellbimbója. A Szertár további podcastjait itt találják (https://soundcloud.com/szertar/lxxv-az-ember-egy-sok-szabadsagfoku-robot-avagy-az-egyensulyozas-problemai).

Világháló, internetes szupersztráda, szörfölés – ezek a mára már elavult és kínos szavak még csak nem is léteztek, amikor megjelent a világ legeslegelső weboldala, melyet Tim Berners-Lee - az internet atyja - töltött fel 1990-ben.

Az oldal akkor sokmindenről még nem szólt, alapfogalmakat magyarázott, és a linkelést mutatta be – írja a HVG Tech rovata.

Az oldalt 1990-ben aktiválták, de csak egy évvel később vált nyilvánosan elérhetővé, bár akkor még nem sokan neteztek.

Ha szeretnék megnézni, hogy festett az oldal, itt érhető el (http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html).

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2016/1/7/szertar_podcast_tudomanyos_erdekesseg_9GUI7Ghttp://eduline.hu/felnottkepzes/2015/12/21/Igy_festett_a_vilag_elso_weboldala_pontosan_JR2AZL



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!