Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hatalmasat nőtt az albérletek ára, de van lehetőség a költségek csökkentésére

Írta: Szabó-Kocsis János

A fővárosban 150 ezer forint a havi bérleti díjak átlaga, a nagy vidéki egyetemvárosok közül pedig Szegeden 100, Debrecenben 85, Miskolcon 70, Pécsen 83, Győrben pedig átlagosan 95 ezer forintért kínáltak egy-egy kiadó lakást.

Az albérletek drágulása miatt egyre többen keresnek lehetőséget a kiadások csökkentésére, ilyen lehet például az önsegélyező pénztár is. A befizetések után járó adókedvezményt kihasználva akár egy-két havi bérleti díjat is meg lehet spórolni.

A jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy az önsegélyező pénztártagok a megtakarításukból az államilag elismert felsőoktatási intézményében tanuló, 25 évnél fiatalabb gyermekük albérletköltségeit finanszírozzák. - írja az Index (http://index.hu/gazdasag/2017/08/08/akar_20_szazalekkal_csokkentheti_gyereke_alberletet/).

A lap azt írja, hogy ennek a megoldásnak előnye, hogy a pénztári befizetések után 20 százalékos, évente maximum 150 ezer forint értékű adókedvezmény jár. Így lényegében állami támogatás vehető igénybe az albérleti díjak fizetéséhez is. Az önsegélyező pénztárakon keresztül elszámolható bérleti díjak éves összege gyermekenként az adott év első napján érvényes havi minimálbér lehet, azaz 2017- ben 127,5 ezer forint, ez pedig havi szinten több mint 10 ezer forintos tétel.

Az önsegélyező pénztáras megoldással a havi bérleti díj akár 5-20 százalékkal mérsékelhető, attól függően, melyik városban vagy kerületben található az albérlet.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2017/8/8/Hatalmasat_nott_az_alberletek_ara_de_van_le_RQ9X2X



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!