Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Öt tipp a sikeres pótfelvételidért!

Írta: Szabó-Kocsis János

Az idő rövid, a teendő sok, a jelentkezési szabályok szigorúak, de a Zsigmond Király Egyetem segít, amit ha elfogadsz, nem lehet baj!

1.  Mikor és hogyan jelentkezhetsz a pótfelvételin?

A jelentkezést beadni az e-felvin keresztül kell július 31 – augusztus 7. között.

2. Hova jelentkezhetsz?

Azon képzőhelyekre, amelyeken meghirdetnek pótfelvételis helyeket. Meghirdetésük már július 28-tól él. Érdemes tudnod, hogy a pótfelvételin hirdethetőek olyan szakok is, amelyek korábban nem lettek meghirdetve vagy nem indultak el. Például a Zsigmond Király Egyetem (http://uni-zsigmond.hu/zsigmondos_leszek/) a pótfelvételin meghirdeti a pénzügy és számvitel felsőoktatási képzését (F), hogy már 240 ponttal kezdhess gazdaságtudományi szakon.

3. FONTOS!

EGY intézmény, EGY szak, EGY tagozatára lehet jelentkezni, így kifejezetten olyan szakot kell keresned, ami az érdeklődésednek és a felvételi követelményeknek egyaránt megfelel. Lásd pl.: társadalomtudományi és bölcsészettudományi alapszakokra (A) legalább 280 pont és emeltszintű érettségi kell, míg az üzleti-közgazdász képzésekre nem kell emeltszintű érettségi.

4. Mit tegyél emeltszintű érettségi hiányában, vagy ha 280 pontnál kevesebbel rendelkezel?

Ha nincs 280 pontod, akkor úgynevezett felsőoktatási szakképzésre (F) kell beadni a jelentkezést, mert ezzel bejutsz a felsőoktatásba, s van két éved további (felvételi) pontok gyűjtésére. Ebben például a Zsigmond Király Egyetem a képzése során segítséget nyújt.

Ha pedig 2005 előtti érettségivel rendelkezel, akkor az emeltszintű kiváltható úgynevezett „felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával” (http://uni-zsigmond.hu/zsigmondos_leszek/olvas/felsooktatasi-felveteli-szakmai-vizsga), továbbá ha van diplomád, akkor az alapján számolják a pontokat.

5. Hol kérj segítséget?

A legfontosabb, hogy az általad választott szakhoz legyen elegendő pontod, így ezt mindenképp ellenőrizd a felvi pontszámító-kalkulátorán. Ha üzleti-közgazdász, informatikai vagy épp társadalomtudományi képzésen szeretnél tanulni, akkor a Zsigmond Király Egyetemen biztosan megtalálod a számodra megfelelő képzést, ahol a Személyes konzultáció és tanácsadás (http://uni-zsigmond.hu/zsigmondos_leszek/olvas/potfelveteli-konzultacios-es-tanacsadoi-napok-leiras/cat:1) keretében segítenek neked a sikeres felvételiben, hogy szeptembertől a budapesti ZSKE-n tanulhass nappali vagy levelező tagozaton.

(A posztot összeállította a budapesti Zsigmond Király Egyetem.)

Forrás: http://eduline.hu/egyeb/2017/7/28/5_tipp_a_sikeres_potfelvetelidert_6V7ESR



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!