Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tényleg ne menjünk el mellette!

Írta: Szabó-Kocsis János

Mi magyarok sajnos nem vagyunk egy nagy zöldségfogyasztó nemzet, amin – mint az alábbi cikkből is kiderül – tényleg változtatnunk kell, mert rendkívül sokat számít a zöldségek rendszeres fogyasztása, ráadásul zöldségléként elkészítve gyorsan és jól kombinálhatóan tudjuk őket bevinni a szervezetünkbe. Akár salátaként fogyasztjuk, akár levet készítünk belőlük, a különböző zöldségek együttes fogyasztása hihetetlen hatással van a szervezetünkre. A legjobb hatást úgy fejtik ki, ha lepréseljük őket és a levüket rendszeresen fogyasztjuk.

Sokan nem tudjuk, hogy egy felnőttnek legalább napi két pohár zöldséglére van szüksége! Így könnyedén és ízletesen láthatjuk el szervezetünket a szükséges vitaminokkal és tápanyagokkal!

Bármelyik zöldség préselhető, csak győződjünk meg róla, hogy teljesen tiszták, és préselés előtt vágjuk fel őket apróbb darabokra, így megkönnyítve a lé kinyerését.

Íme, a zöldséglé fogyasztásának pozitív hatásai:

Tápanyagok

Könnyedén biztosíthatjuk a szervezetünk számára szükséges napi öt adag zöldséget csupán egy pohárnyi zöldséglével. Fogyasztásával szervezetünket azonnal ellátjuk az egészségéhez szükséges tápanyagokkal és vitaminokkal.

Tápanyag felszívás

Folyadékként fogyasztva szervezetünk könnyebben felszívja a tápanyagokat és vitaminokat, míg szilárd formában fogyasztva szét kell választania a tápanyagokat a rostanyagoktól. Ez időigényes, és amennyiben nem rágtuk meg rendesen az ételt, vagy emésztőrendszerünk gyenge, problematikus folyamat. Amennyiben mindenképpen biztosítani akarjuk szervezetünk vitaminellátását, fogyasszunk friss zöldséglevet.

Egyszerű megoldás 

A zöldséglevek fogyasztása a vitaminszükségletünk biztosításának egyszerű megoldása, különben azonos mennyiségű vitamin és tápanyag elfogyasztásához egész nap zöldségeket kellene rágcsálnunk. Tegyük mindennapjaink részévé a friss zöldséglevek fogyasztását, lehetőség szerint reggelire.

Hidratálás

Szervezetünk hidratált marad, hiszen a zöldségek víztartalma miatt azok elegendő folyadékkal látják el.

Természetes

A vitaminnal dúsított italokat minden boltban megtalálhatjuk, ám miért fogyasztanánk előre csomagolt zöldséglevet, amikor természetes formában, frissen is elfogyaszthatjuk őket? A frissen préselt zöldséglevek nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

A zöldséglevek fogyasztása szépségápolási tulajdonságokkal is bír, íme, a legfontosabbak:

Hajnövekedés

A spenót, a cékla, a sárgarépa és a hagyma mind hajnövekedést serkentő hatású. Zöldségléként fogyasztva garantálhatjuk velük hajunk gyorsabb növekedését.

Hajhullás

A sötétzöld leveles zöldségek, a keresztesvirágúak és a paprikafélék hajhullás elleni tulajdonsággal is rendelkeznek, fogyasztásukkal a hajhullást azonnal orvosolhatjuk.

Pattanások

A tökfélék, a brokkoli, az édesburgonya és a répafélék hihetetlen pozitív hatással vannak bőrünkre. A narancssárga színű zöldségek fogyasztása - magas antioxidáns és C-vitamin tartalmuk miatt - tisztán tartja bőrünket és meggátolja a pattanások és mitesszerek kialakulását.

Ragyogó bőr

A zöldséglevek ragyogóvá és egészségessé varázsolják bőrünket, főképp, ha paradicsomból, burgonyából, fejes káposztából, répából, vagy retekből készítjük őket.

Ráncok

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a brokkoli, a paprikafélék, a karfiol és a paradicsom, E-vitamin tartalma miatt a fehérrépa zöldje, valamint a szelént tartalmazó zöldségek megakadályozzák a ráncok és szarkalábak kialakulását.

Amennyiben meggyőztek bennünket a fenti jó tulajdonságok, kezdjük el mi is a zöldségek préselését és fogyasztását!

Forrás: https://drtihanyi.com/egeszseges-eletmod/egeszseges-taplalkozas/a-zoldseglevek-egeszsegre-gyakorolt-hatasa



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!