Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Itt a friss egyetemi világrangsor: hat magyar került fel a 2018-as listára

Írta: Szabó-Kocsis János

Ismét hat magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2018-as felsőoktatási világrangsorára, amelyet ebben az évben is a Massachusetts Institute of Technology vezet. A hat szempont alapján összeállított globális listán Magyarországról a legjobb eredményt a szegedi egyetem érte el, megtartva az 501-550. helyét. A listára felkerült az Eötvös Loránd Tudományegyetem (651-700. hely), a Debreceni Egyetem (651-700. hely), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (751-800. hely), a Pécsi Tudományegyetem (751-800. hely) és a Budapesti Corvinus Egyetem (801-1000. hely).

A londoni Quacquarelli Symonds cég hat szempont - a hallgatók aránya, a külföldi hallgatók és oktatók száma, a munkaadók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága és az akadémiai szféra megítélése - alapján készíti el felsőoktatási rangsorát 2004 óta. A tizennegyedik globális rangsorban 84 ország 959 felsőoktatási intézményét értékelték.

A QS az elmúlt években összeállította többek között az 50 évnél fiatalabb egyetemek, a legélhetőbb egyetemvárosok, Kelet-Európa, Közép-Ázsia, Latin-Amerika legjobb felsőoktatási intézményeinek rangsorát, de tematikus rangsorokat is készítenek, amelyekben több magyar egyetem - például az ELTE, a CEU, a Corvinus, a BME, a debreceni, a pécsi és a szegedi egyetem, a Semmelweis - is rendre jól szerepel.

Forrás: http://www.mti.huhttp://eduline.hu/felsooktatas/2017/6/8/QS_egyetemi_vilagrangsor_2018_6KZB2V



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!