Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Középszintű infó érettségi az Internet világnapján

Írta: Szabó-Kocsis János

A Tihany és Szántód között közlekedő rév tájékoztatóját és egy, a parlagfű elleni védekezést bemutató weboldalt is készíteniük kellett az informatikából középszinten érettségizőknek. A diákoknak az autók fenntartási költségeivel kapcsolatos feladatot is meg kellett oldaniuk, valamint egy adatbázist kellett készíteniük a Mindentudás Egyeteme című műsorról. A vizsgázóknak reggel 8-tól 180 percük volt megoldani a feladatokat, összesen 120 pontért. Segédeszközként vonalzót lehetett használni, a számítógépet és a programokat is az iskolának kellett biztosítania.

A gyakorlati vizsga helyszínén a vizsgázónak a vizsga kezdete előtt fél órával kellett megjelennie, ahol a rendszergazda által kijelölt helyet kellett elfoglalnia. Ekkor a rendszergazda írásban tájékoztatta a vizsgázót arról, hogy milyen felhasználói adatai vannak, milyen módon éri el a vizsgához szükséges forrásfájlokat, valamint arról, hogy befejezett munkáját hova mentse el.

Később a rendszergazda csak akkor volt behívható a terembe, ha valami probléma adódott a gépekkel, vagy a programokkal.

A felügyelő tanárnak a vizsga befejezése előtt kb. 10 perccel kellett figyelmeztetnie a vizsgázókat, hogy mentsék el a munkájukat.

Időarányosan a szövegszerkesztésre 60 perc, a prezentáció, grafika és weblapkészítés feladatra 40 perc, a táblázatkezelésre 50 perc, az adatbázis-kezelésre pedig 30 perc állt rendelkezésre.

Forrás: http://eduline.hu



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!