Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 03. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Sasvári Erzsébet 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! –  Arany Michels Richárd - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató:„Énidő”. Mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut magunkra. Munka, család? Barátok. Előfordul, hogy fáradtnak, kedvetlennek érezzük magunkat, hangulatunk változó. Na és persze ezen egy kiadós alvás sem tud segíteni. Gondoljunk csak arra, hogy hányszor mondjuk, hogy „Erre nekem nincs időm”. Pedig az „Énidő” a szakemberek szerint szükséges a harmonikus élethez. Az énidő lényege, hogy ilyenkor nem másokért vagyunk, hanem saját magunkra figyelünk. Hogy mi is lehet ”énidő”? Erről beszélgetünk a mai műsorban Gyulai Ildikó szakpszichológussal. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A cukorbetegségről beszélgetünk dr. Kovács Tamás belgyógyásszal

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit, a JuMa kutyaiskolák vezető oktatója. Azt hinnénk, hogy a hidegebb idő beköszöntével eltűnnek a kullancsok. Ilyenkor a gazdik hajlamosak nem figyelni a kellő védelemre. Pedig a kullancsok közel kétszázféle fertőző betegség kórokozóját terjeszthetik. Ezek közül vannak olyan mikroorganizmusok, melyek kizárólag emberi megbetegedést, mások kizárólag vadon élő állatok betegségeit okozzák, és vannak, amelyek kizárólag valamelyik háziállatfajt betegítik meg. A kullancsok terjesztette kórokozók okozta betegségek közül azokra érdemes odafigyelnünk, amelyek emberi és állati megbetegedéseket egyaránt okozhatnak. Továbbra sincs elég hideg a ahhoz, hogy elfagyjanak a kullancsok. Judittal a mai adásban ezt a témakört járjuk körül.

14:00 - 153-Lélekmód: A legboldogabb emberek a dánok - Fodor Dani élménybeszámolója. Városunk szülötte Fodor Dániel nemrégiben két hónapot töltött Dániában egy biofarmon. A világjáró fiatalember úgy érezte magát ott, mint Alice csodaországban. Olyan kedvességgel és segítőkészséggel, pozitív hozzáállással és nyitottsággal találkozott, amit soha nem tapasztalt. Ez jellemző szinte minden dánra, meséli Dani, bárkivel találkoztam, nem kellett segítséget kérnem, magától kínált segítséget ha látta gondom van, egy kiadós mosoly és jó beszélgetés kíséretében. Megmondom őszintén, riporterként folyamatosan azt éreztem a beszámoló alatt, hogy milyen jó lenne, ha ez Magyarországon is így lenne, nekünk is, a környezetünknek is, rámosolyogni, segíteni, nyitottan elfogadni egymást. Nem is csoda, hogy a dánok a felmérések szerint a legboldogabb embernek érzik magukat. De nem az anyagi jólét miatt, hisz a magas nemzeti jövedelem ellenére meglepően szerényen és egyszerűen élnek. Tartsanak velünk, hogy feltöltődjenek Önök is pozitív életérzéssel!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Robotika az óvodában?! - beszélgetés Szemerédi Tünde és Lengyel Erika óvodapedagógussal a 21. század kihívásairól, a tehetségek kiválasztásáról, a robotika térhódításáról, az egyéni és csoportos motivációkról. Hogyan lehet egy két-három éves kisgyermekről megállapítani, hogy tehetséges? Mindenki valamiben tehetséges, de ezt a területet hogyan fedezhetjük fel? Kérdések és válaszok a szakemberektől a Halas Rádió Jóllét című magazinjában.

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben:Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Arany Michels Richárd - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az együttesség, mint az egyéni (személyes) és egyetemes szempontjait kiegészítő dimenzióVallás és spiritualitás. Elköteleződés, intimitás, önazonosság 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt