Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 29. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Orosz Atanáz 1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál -Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Három út a kiegyensúlyozottsághoz. Ha az emberi személyiséget a neki otthon adó Föld szerkezetéhez hasonlítjuk, könnyű elképzelni, hogy a mi lényünk mélyén is létezik egy hatalmas erejű központ. Ehhez testi, lelki és szellemi utakon is hozzá tudunk férni, csak éppen a recept épp a fordítottja annak, amit általában hiszünk...

 (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Zöld-tál: Testet-lelket melegítő ételek - Mongyi Mariannal, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével beszélgetek, aki a hűvös idő beköszöntével a fűtésre hívja fel a figyelmünket. Kedvencei közül pedig nem maradhat ki a sütőtök sem, így sütőtökös recepteket hozott. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Házi tejtermékek készítése - Paor-Smolcz Ferencné Tóth Melinda

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Közösségi alkotóműhely születése a Sziládyban - Kardos Mónikával és Morvainé Kovács Ibolya pedagógusokkal beszélgetünk. A Református Tananyagfejlesztő csoport nagy energiákat fektet a modern oktatási módszerek támogatásába. Ennek keretében idén hat közép és általános iskolában indul el ez a tevékenykedtető közösségi alkotóműhely program. Vezető tanárai technika és informatika szakos tanárok, Mónika és Ibolya nagy lelkesedéssel mesélnek a képzésről, mely felkészíti őket erre a feladatra, terveikről. Eleinte szakköri formában fognak készíteni a diákok robotot, okos házat, díszletet kivágni egy-egy irodalmi műhöz, de szeretnék tanórákra is bevinni ezt a valami megcsinálást, bevonva több pedagógust egy-egy közös projektbe. Mi is az a 20 éve működő nemzetközi makerspace program melybe bekapcsolódik, azt viszi tovább saját képére alakítja, ez a közösségi alkotóműhely program? Tartsanak velünk a részletekért!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Hatvan éve tanítónő! - beszélgetés Bolla Sándorné Évikével, aki a napokban kapta kézhez gyémánt diplomáját. Évike sokak, nagyon sokak Évike nénije, tanító nénije generációkat nevelt fel, tanított az írás, az olvasás varázslatára. Mentorként számtalan friss diplomást támogatott a pályakezdésben. Neve, szellemisége egyet jelent a Felsővárosi Általános Iskolával. Évike néni pályája, személyisége, a gyerekekhez való viszonyulása példaértékű. Most a Jóllét magazinban mesél különleges életéről, hivatásáról.

19:00 – Szép Álmokat: Csepregi János: Jó ha van egy cica a háznál

19:15 – Irodalom az Éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Bödecs Pál –Reformátusés Lélekműhely: A komplexusokból kivezető út, megoldások, lehetőségek A komplexusok variációi 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér