Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 20. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tokay Rozália Anna fafaragó művész 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel –Arany-Michels Tímea - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Zolcer János: Gorbacsov titkai(Kossuth kiadó 2020) A szerző szavai: Ajánlom a könyvben leírt igaz történeteket azoknak, akiknek vannak álmaik, akik hisznek abban, hogy mások példájából is erőt tudnak meríteni az önmegvalósításhoz. Ajánlom továbbá azoknak, akik kíváncsiak a hatalom működésének kulisszatitkaira; az emberre, aki történelmi eseményeket idézett elő és történelmi fontosságú döntéseket hozott: miért és hogyan tette meg ezeket? (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Heltai Julcsi pedagógia szakos hallgató izgalmas életútjának egy szeletét, pedagógiai szemléletének alakulását ismerhetik meg a hallgatók

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: Ördögh Vivien, Gyurovics Cintia és Tóth Viki sziládys lányokkal beszélgetünk. A 11.-es diáklányok mesélnek továbbtanulási terveikről, fakt és művészeti tantárgy választásukról. Természetesen azt is megtudjuk, hogyan élték át a tavaszi online tanulás időszakát és milyen visszacsöppenni az offline tanulásba! Tartsatok velünk a riportba!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Megtalálták a 75 éves, még ma is működő számítógép használati utasítását. A bolygó, ahol 19 óráig tart az év. Kavicsokat dobál az űrbe a Bennu aszteroida. Kicselezte az űrszemetet a Nemzetközi Űrállomás. A formáját és a méretét is változtatja egy repülő robot. Sikeresen tesztelték a törzs nélküli repülő modelljét. Sokoldalú, moduláris, elektromos járművet fejlesztettek. Szappanbuborékon is megmarad a szuper vékony napelem. A technológia nyújthat megoldást az idegesítő ruhaméretekre. Önfenntartó fúzióra képes az amerikai reaktor. Okosabbá tesz a kézírás.

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: Tücsök a mesében

19:15 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Arany-Michels Tímea - Református és Lélekműhely: Eredetileg negatív apakomplexusú férfi 2. (F. Kafka "Levél Apámhoz" című műve alapján) 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér