Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 19. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Tokay Rozália Anna fafaragó művész 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: A Szilády friss kis gólyáival, Kránicz Lucával, Bundula Mirtillel, Pap Abigéllel és Szloboda Zéténnyel beszélgetünk. Az iskola 5.b osztályának lelkes kis tagjai szünetekben, sokszor órán is törzshelyükön, a kondipark létráin lógnak, csüngnek lelkesen. Boldogan mesélnek magukról, gólyatábori élményeikről, a gólyaavatóról. Megtudjuk azt is, hogyan igen jól érzik magukat a nagyok között a Sziládyban, telve új élményekkel. Tartsatok velünk ebbe a frissítő riportba! (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: Páros alfa - Különös szóösszetétel, de a riportban Édes Árpád és Edina teljes mértékben érthetővé teszi, mi is van a szavak hátterében. Röviden: nem kevesebbről van szó, mint egy programról, melyre házaspárokat hívnak és várnak, ahol megfelelő körülmények között egymással, egymásról és kapcsolatukról gondolkodhatnak, beszélgethetnek. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: II. rész. Vass Virággal a Nők Lapja újságírójával, írónővel beszélgettünk

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Zolcer János: Gorbacsov titkai(Kossuth kiadó 2020) A szerző szavai: Ajánlom a könyvben leírt igaz történeteket azoknak, akiknek vannak álmaik, akik hisznek abban, hogy mások példájából is erőt tudnak meríteni az önmegvalósításhoz. Ajánlom továbbá azoknak, akik kíváncsiak a hatalom működésének kulisszatitkaira; az emberre, aki történelmi eseményeket idézett elő és történelmi fontosságú döntéseket hozott: miért és hogyan tette meg ezeket?

14:00 – A tudomány mai állása: Egy levegővel közel 4 órát volt a víz alatt egy bálna. Nyomkövetőt szereltek hat bálnára, ön is nézheti, merre vándorol a csapat. Tudományosan vizsgálták a szarvasmarhák növényfelismerő képességét. Kiderül, hogy mely fák adnak nagyobb védelmet a káros UV-sugárzás ellen. Mars bázis épülhet a sivatagban. Lehetséges az időutazás egy új matematikai modell szerint. Menet közben töltenék az elektromos kocsikat a tel-avivi utak. A robot tudja, ha magányos valaki. Bemutatták a világ legkisebb bűvös-kockáját. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Eredetileg negatív apakomplexusú férfi 2. (F. Kafka "Levél Apámhoz" című műve alapján) 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R.Tolkien: A gyűrűk ura