Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 18. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Boros Dávid baptista lelkipásztor 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Adri négy gyermek anyukája, dolgozó nő, Kecskeméten vizsgáló rendőr, címzetes őrnagy. Férjével együtt mindketten rendőri szakmában dolgoznak, így bizony esélyük sincs a lurkóknak egy-egy csínytevő helyzetben. Gyermekkoromtól fogva rendőr szerettem volna lenni, mivel apukám is ebben a szakmában dolgozik. A hit szintén gyermekkoromtól fogva a legfontosabb kísérője az életemnek, még nagymamám indított ezen az úton. Ferivel a főiskolán találkoztunk és ott szerettük meg egymást. A közös értékrendet nagyon fontosnak tartom, óriási segítője az életünknek. A tudatosság jellemző ránk, a hosszú várakozás után megérkező ikrek, majd harmadik, negyedik gyermek érkezése a családba, már felkészülten várt bennünket. Sok könyvet olvastam, hogyan is lehet ezt a szülőséget jól csinálni. Szeretni, de okosan! Minden este leülünk hatan, a nyolctól kétéves korú gyermekeinkkel, és mindenki hálát ad valamiért aznap, és megosztja azt is, miben volt ma ő ügyes.  hála és önbecsülés kialakítása rendkívül fontosak, már gyermekkortól kezdve. Ahogyan a házimunkában is mindenkinek felelőssége van, hisz az így kialakuló szabadidőből is mindenkinek jusson. Feri sokat olvas, én varrni, kreatívkodni szeretek a nem túl bőséges, de létező sajátidőben. A kommunikáció még a legfontosabb az Istenbe vetett bizalom mellett, hogy harmóniába tudjunk kerülni, ha kibillentünk. Hogyan is lehet egy hatfős családot kormányozni a szerető társsal együtt, és közben belső békében és örömben, egyensúlyban maradni? Tartsanak velünk a beszélgetésbe a titkokért! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Anna Nyetrebko Oroszországban született, Krasznodarban, kubányi kozák eredetű családban. A szentpétervári zeneiskolában tanult, ezalatt a Mariinszkij Színházban takarítónőként dolgozott, hogy ingyenesen megnézhesse az előadásokat. Valerij Gergijev karmestersége alatt kapta első szerepeit, s aki egyben a mentora is lett. 22 évesen debütált Susanna szerepében, Wolfgang Amadeus Mozart Figaro házassága című operájában. A Mariinszkij társulatával számos fontos szerepben feltűnt; Rossini A sevillai borbély, illetve Mozart A varázsfuvola című operájában. A 2000-es évektől kezdve a világ legrangosabb operaházaiban énekel; többek között a Metropolitan Opera, a Carnegie Hall, és a Teatro alla Scala látja rendszeresen vendégül. A 2004-ben bemutatott Neveletlen hercegnő 2.: Eljegyzés a kastélyban című filmben önmagát alakította Giuseppe Verdi Traviata című operájából énekelt részlettel. 2005-ben Putyin elnöktől átvehette az orosz Állami Díjat, a legmagasabb művészeti és irodalmi díjat. 2006. július 25-én, az orosz mellé megkapta az osztrák állampolgárságot is. 2008. szeptember 5-én, Bécsben megszületett fia az uruguayi basszbariton, Erwin Schrott-tól. Öt hónap kihagyás után, 2009-ben a Lammermoori Lucia címszerepében, nagy sikerrel, a Metben, a Staatsoperben és a Mariinszkij Színházban tért vissza az operaszínpadra. 2014 augusztusában eljegyezték egymást Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenorral, aki 2015. december 29.-én feleségül is vette. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben: Szabó Magda: Abigél

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Eredetileg negatív apakomplexusú nő 2. Eredetileg negatív apakomplexusú férfi 1. (F. Kafka "Levél Apámhoz" című műve alapján) 3.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R.Tolkien: A gyűrűk ura