Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 13. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Batthyany Schmidt Margit

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Dr. Séllyei Gábor - bor külkereskedelmi attasé, világjáró életútja. Különleges és színesen gazdag életutak indulnak Halasról, így van ez Gábor életében is. Hat éves korában került a család városunkba, így általános és középiskoláit itt töltötte, szívesen emlékezve tanáraira, a Szilády gimnáziumra. Jelenleg is aktív tagja a volt sziládys diákok baráti körének. Az élelmiszeripari diploma után a halasi állami gazdaságban kezdte a pályáját, majd a Monimpex Külker. Vállalathoz került, hála a gondviselésnek és kiváló szakmai nyelvismeretének.  124 országban járt, több évig élt Cipruson, majd New Yorkban. Nyolc évesen álmodott egyszer arról, hogy az empire state building tetejéről nézi a várost, és hihetetlen de megvalósult!  Hogy merre járt, hogyan képviselte hazánkat külszolgálatai során? Mely országot és földrészt miért szereti a legjobban? Hogyan kísérte öt földrészen keresztül a híres magyar borászokat, Gere, Polgár, Frittmann és a többi neves borász családok sarjait? Megismerhetik mindezt a beszélgetésből. Ma nyugdíjasként vitorlázó repülőzik, végre pilótaként, nem utasként repül.  S mit tanácsol a fiataloknak, hogy egészségesen és boldogan éljék az életüket, s fussák be azt a pályát, amiről álmodnak? Tartsanak velünk és megtudják! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: 250 éve született Beethoven. 2020-ban ezt ünnepeljük. A Klasszikusok órájában ma és egy későbbi alkalommal a Missa Solemnis szól. Most a Kyrie, a Gloria és a Credo tételek hallgatjuk meg. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Fésűs Éva: Bundavásár

19:15 – Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Kék pille

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa 2. (jellemzők, párkapcsolat) 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége