Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 11. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Baráth Mária

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Helló Halas! - beszélgetés Horváth Patrik turisztikai és marketing polgármester megbízottal.  Hogyan lehet vonzóvá tenni városunkat turisztikai szempontból? A most zajló fejlesztések milyen vendégcsoportokat szólítanak meg? Hogy lehet bekerülni a megyei Top 5-be? Mikor lesz mindennek kézzel fogható eredménye? Válaszok a Jóllét magazinban Horváth Patriktól!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Ultraibolya fényjelenséget figyeltek meg a Marson a kutatók. Szokatlan jel érkezett a Tejútrendszerből. Újabb áttörést értek el a kutatók a mesterséges intelligenciával. A levegő megtisztításának egy egészen újszerű megközelítésével álltak elő amerikai kutatók. A jelenleginél sokkal hatékonyabb módszert dolgozott ki az elhasználódott lítium-ion akkumulátorok feldolgozására egy szingapúri cég. A jövőben a termálvízből lehetne az akkumulátorokhoz szükséges lítiumot előállítani. Olyan ablakot készített egy magyar feltaláló, amelyik télen fűt, nyáron hűt. Minden korábbinál fényesebb anyagot hoztak létre amerikai és dán tudósok. Újabb megoldást találtak arra, hogy kevesebb szemét kerüljön a tengerekbe, óceánokba. Megalkották Raffaello háromdimenziós arcmását olasz kutatók. Idegstimulációval lehet segíteni az idegen nyelvek elsajátítását. Egy hobbirégész fedezett fel egy történelmi és nemzeti jelentőségű kincset Skóciában. Különleges leletet fedeztek fel Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava mélyén. Találtak egy több száz éves kőtáblát a kínai nagy fal egyik tornyában. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Csézy

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Mexikói ételkülönlegességek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője mexikói ízekkel ismertet meg minket. Könnyen és gyorsan elkészíthető ételek receptjeit hozta el, amivel mi is mexikói hangulatot teremthetünk asztalunkra! Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Barna Bence igazságügyi nyelvész és kávé szakértő. Bencével élvezet beszélgetni, még inkább kávézni, kávét főzni a javaslatai alapján. Diplomáját az angliai Yorkban szerezte, mint igazságügyi nyelvész. A Bibó gimnáziumban végezve, kiváló nyelvtudása adta az ötletet és tanácsot, hogy Angliában tanuljon tovább. Hogy is került erre az egyetemre és szakra, hogyan is töltötte angliai éveit, megismerhetitek a beszélgetésből. Öröm, hogy hazaköltözött, itthon keresi a pályáját, útját. Imádja és ért a kávékhoz, úgyannyira, hogy jelenleg ezen a területen dolgozik. A kávé típusokról és a kávégyümölcsről rendkívül sokat tud, élvezettel mesél róla. Lehet igen zamatos kávét készíteni a kotyogós főzőben is, ha betartunk, nem kevés alapszabályt! Tartsatok velünk a beszélgetésbe és próbálkozzatok a fincsi kotyogós kávéval!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: Gyümölcs mese

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Kék pille

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az egészséges kapcsolati kultúra 2. – A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa 1. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége