Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 08. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bérczi László Bernát

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Aljas John Dirty John amerikai  8 részes sorozat, - egyenként - 50 perc, 2018. A közelmúltban - a Netflix mozi csatornán bemutatott - úgynevezett minisorozat, olyan valóságos történetet mutat be, amelynek szereplői a mai napig élnek és aktívan igyekeznek a velük történt drámát feldolgozni. A történet lényege, hogy egy rendkívül jóképű, lenyűgöző modorú orvos, internetes társkeresés révén megismerkedik az anyagi és egzisztenciális sikerei csúcsán lévő középkorú hölggyel. Egy Szentesi Éva nevezetű filmkritikus a sorozat által ábrázolt emberi drámát találó kérdésekkel foglalja össze: mit hisz el egy nő? Bármit, amit el akar hinni? Mi a taktikája egy pszichopatának? Hogyan képes lépre csalni az áldozatát? Mi az oka annak, hogy a legegyértelműbb, legaljasabb hazugságok után is képesek hinni neki bizonyos emberek? Miért lehet csak alig, vagy éppen végzetes lépések árán szabadulni? És miért haragszunk arra is, aki hitt neki. (https://wmn.hu/kult/52347-mi-hisz-el-egy-no-barmit-amit-el-akar-hinni-) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: A drámapedagógiáról mesél Márkus Ágnes

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Ultraibolya fényjelenséget figyeltek meg a Marson a kutatók. Szokatlan jel érkezett a Tejútrendszerből. Újabb áttörést értek el a kutatók a mesterséges intelligenciával. A levegő megtisztításának egy egészen újszerű megközelítésével álltak elő amerikai kutatók. A jelenleginél sokkal hatékonyabb módszert dolgozott ki az elhasználódott lítium-ion akkumulátorok feldolgozására egy szingapúri cég. A jövőben a termálvízből lehetne az akkumulátorokhoz szükséges lítiumot előállítani. Olyan ablakot készített egy magyar feltaláló, amelyik télen fűt, nyáron hűt. Minden korábbinál fényesebb anyagot hoztak létre amerikai és dán tudósok. Újabb megoldást találtak arra, hogy kevesebb szemét kerüljön a tengerekbe, óceánokba. Megalkották Raffaello háromdimenziós arcmását olasz kutatók. Idegstimulációval lehet segíteni az idegen nyelvek elsajátítását. Egy hobbirégész fedezett fel egy történelmi és nemzeti jelentőségű kincset Skóciában. Különleges leletet fedeztek fel Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava mélyén. Találtak egy több száz éves kőtáblát a kínai nagy fal egyik tornyában.

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: Játékország kismackója

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Kék pille

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés), Lélekműhely: A barátnői kapcsolat jellemzői (pozitívumok, negatívumok) – Az egészséges kapcsolati kultúra 1. (figyelem, készség) 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége