Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 07. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Bayer Áron

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál- Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Kollarics Attila énekes, gyógytornász? Mindkettő:) A Kollarics család ismert és szeretett városunkban, négy gyermeküket komoly értékrenddel, a művészet és sport szeretetével indították, indítják útjukra. Attila a legidősebb gyermek immár két éve gyógytornászként működik, lelkesen mesél szeretett szakmájáról, melyben folyamatosan fejlődik és új módszerekre nyitott. Ez a lelkesedés és elkötelezettség jellemzi a zenében is, ahol a Pí Therapy együttes énekese és gitárosaként alkot barátaival. Járt külföldi tanulmányutakon, sportújságíróként hasznosítja sportolói múltja és gyermekkora alatt elsajátított széles ismeretanyagát, mely akkor fölös hobbinak tűnt. Szóval: gyógytornász, zenész, újságíró? Egyszerűen Attila, aki mindezeket műveli és szereti! Tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok. 2018 októberében érkezett haza a 3 főből álló halasi csapat, akik teljesítették az El Caminot. Farkas Róbert, Fodor Imre és Szőke Levente hosszas tervező munka után vágtak neki a zarándokútnak. Megtudhatják, hogy milyen egy nap a hosszú menetelés alatt, megismerhetik a nehézségeket, remek élményeket, a látnivalókat, az embereket, akikkel útközben találkozni lehet. 35 nap alatt a gyaloglás életforma lesz, kötelező rutin, ami segít, hogy jobban magára figyeljen az ember. Imre szerint mindenki megtalálja, amit keres, ezért is érdemes belevágni ebbe a hatalmas kihívásba-a részletekről Fodor Imrével beszélgettünk. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Hogyan érdemes élni? - Vorák Józsefné Rózsa néni életútja

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Aljas John Dirty John amerikai  8 részes sorozat, 2018. A közelmúltban - a Netflix mozi csatornán bemutatott - úgynevezett minisorozat, olyan valóságos történetet mutat be, amelynek szereplői a mai napig élnek és aktívan igyekeznek a velük történt drámát feldolgozni. A történet lényege, hogy egy rendkívül jóképű, lenyűgöző modorú orvos, internetes társkeresés révén megismerkedik az anyagi és egzisztenciális sikerei csúcsán lévő középkorú hölggyel. Egy Szentesi Éva nevezetű filmkritikus a sorozat által ábrázolt emberi drámát találó kérdésekkel foglalja össze: mit hisz el egy nő? Bármit, amit el akar hinni? Mi a taktikája egy pszichopatának? Hogyan képes lépre csalni az áldozatát? Mi az oka annak, hogy a legegyértelműbb, legaljasabb hazugságok után is képesek hinni neki bizonyos emberek? Miért lehet csak alig, vagy éppen végzetes lépések árán szabadulni? És miért haragszunk arra is, aki hitt neki. (https://wmn.hu/kult/52347-mi-hisz-el-egy-no-barmit-amit-el-akar-hinni-)

14:00 – A tudomány mai állása: Nem kell már sokat várni, hogy a Földön vizsgálják meg a Marson gyűjtött mintákat. Tíz évnyi próbálkozás után sikerről számolt be a NASA. Minden korábbinál hatékonyabb napelemmel állt elő egy brit vállalkozás. A jövőben a napelemek akár a láthatatlan fényt is képesek lesznek hasznosítani. Újabb megoldással bővülhetnek az alternatív energiaforrások. Elkezdődött a világ első olyan hidrogén-töltőállomásának építése, amit személyvonatok töltéséhez használnak majd. Madárijesztő robot segít tisztán tartani a tengeri szélturbinákat. Műanyagot eszik egy rákféle. Találtak egy nagy kék lyukat Florida partjainál. A sivatagban is élnek mohák. Nem kell már sokat várni és visszafordítható lesz az Alzheimer-kórral járó emlékezetromlás. Magyar kutatók jöttek rá, hogy mi befolyásolja az intelligenciaszintet. Elkészült az emberi agy első háromdimenziós térképe. Csökkenti a stresszt a meditáció. Évszázadok történelmébe enged bepillantást egy új, meglehetősen szokatlan felfedezés London szívében. Kiderült, honnan származnak a Stonehenge kövei. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:Fésűs Éva: Cinege Miki

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Kék pille

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: A barátnői kapcsolat jellemzői (pozitívumok, negatívumok) – Az egészséges kapcsolati kultúra 1. (figyelem, készség) 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége