Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 07. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berhidai Piusz atya, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tartományfőnöke 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója segítségével betekintést nyerünk a kutyás sportok világába. Milyen sportokat űzhetünk a kutyánkkal? Melyik sporthoz milyen kutyát válasszunk? A kutyánk egészsége érdekében mire érdemes figyelni. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: A rozé a kedvencem! – beszélgetés Kunszeri Miklós okleveles borász szakmérnökkel. Hogyan illik inni a bort? Milyen a borkultúra, ha magyar? Melyik ételhez milyen bor illik? Alföldi borok csak fröccsben? Mi az a borlovagrend és mi a célja? Alföldi kontra hegyvidéki borok? Kérdések melyek szóba kerültek a Jóllét magazinban. A jól ismert szakember mesél a rozé borok népszerűségéről, a könnyed a környékbeli fajták üdeségéről és arról, hogy miért érdemes bort fogyasztani. Egy magazin a Halas Rádióban, amelyben Kunszeri Miklós a borok mesél. Koccintsunk együtt! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Az 5G még el sem terjedt rendesen, de már készül a 6G. Óriási egysejtű organizmust fedeztek fel a Csendes-óceánban. A mókusok is ökoszisztéma-mérnökök. Ha valaki egyszer megtanult kerékpározni, sosem felejti el. Az Alföld piramisait, a Kunhalmokat az egyiptomi piramisok előtt építették, de valójában semmi közük a kunokhoz. Sikerült megoldani egy százéves rejtélyt. A Naprendszer közepén a Nap van. Elindult a kínai Mars-misszió. Miniatürizálják a holdjárókat is. Sikerült kideríteni, hogy mi az a zselére hasonlító anyag, amit a Holdon fedeztek fel. Különleges naptejjel védhetik magukat a jövő űrhajósai. A malacok önállóbbak a problémák megoldásában, mint a kutyák. Létezik egy elem, ami 180 éve nem merül le. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: XXI.századi nagymama - Barnáné Szabó-Mikor Mártával beszélgetek. Milyen szerepeknek, feladatoknak kell megfelelnie egy nagymamának. Barnáné Szabó-Mikor Mártával beszélgetek a nagymamaság örömeiről, kihívásairól. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Nistor Kriszti, országos rendész verseny I. helyezett és Vezdán Csaba rendész tagozatvezető a vendégünk. Az elmúlt években rendkívül szép versenyeredményeket hoztak a Dékáni rendészet tagozat tanulói. Nem ritka, hogy 3-8 fő is szerepel az országos elsők ranglistáján. Ám idén először hozták el az első helyet, mégpedig Nistor Krisztinek köszönhetően. Hallunk a verseny jellegéről, a rendészet tagozat örömteli fejlődéséről. A hazai iskolák között a Dékáni kifejezetten előkelő helyen szokott általában szerepelni, nem csoda, hisz Vezdán Csaba tagozatvezető lelkesedése mellett az országos szakmai szervezet elnöke is egyben. A rendész szakmai kategóriában az országos versenyen a 6. helyen végzett Banka Dániel, a 9. helyet pedig Budai Kira szerezte meg. Gratulálunk tanároknak, diákoknak ezekhez a szép eredményekhez! Tartsatok velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Erdőmentők: Nyuszikaland; Malacod van kicsi Ede

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: Tót atyafiak

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Édes Árpád- Református és Lélekműhely: "Kóros" család általános jellemzői és ezek összevetése a Szent családdal 2. - "kóros" család kommunikációja 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya