Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 08. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berhidai Piusz atya, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tartományfőnöke 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: XXI.századi nagymama - Barnáné Szabó-Mikor Mártával beszélgetek. Milyen szerepeknek, feladatoknak kell megfelelnie egy nagymamának. Barnáné Szabó-Mikor Mártával beszélgetek a nagymamaság örömeiről, kihívásairól. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Ezt is megúsztam! - beszélgetés Dr. Kecskés István sebész főorvossal, aki a hétvégén kilencedik alkalommal úszta át a Balatont. István kilenc éves koráig irtózott a víztől, majd egy szerencsés fordulatnak köszönhetően beleszeretett a vizes miliőbe. 18 éves koráig versenyszerűen úszott Szegeden, majd jött az orvosi egyetem, a munka és a család. Évtizedekre eltűnt életéből a sport. Egy makacs vállsérülés hozott változást ebben. Kilenc évvel ezelőtt újra elkezdett úszni, versenyezni. Korosztályának egyik legjobbja Európában, sőt a világbajnokságon is nagyszerűen szerepelt. Szombaton, a Balaton átúszáson két órán belül teljesítette az 5,2 kilométert! A Ziccer vendége Dr. Kecskés István szenior úszó sebész főorvos. (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Homok és tender. Ha játszani akarunk a szavakkal, akkor homotengert is mondhatnék, de így ez ebben a formában nem igaz. Mert az Egyesült Arab Emírségekről szólva tenger és a homok két különálló jelenség. A csodálatosan csillogó tenger és a végtelen sivatag egyaránt meghatározó eleme ennek a sokarcú világnak. Szűcsné Gáspár Ida ma ide vezet el bennünket; tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Szalay László festő és alkotóművész kiállítása. Laci legújabb kiállítása közel öt évet fog össze. Nem épp könnyű a téma, de abszolút és kendőzetlenül igaz. Beszélgetésünkben megismerjük mikor kezdett rajzolni, festeni, mely korszakok határozták meg alkotói pályafutását. Teljesen lelki ember vagyok, vallja, nagyon érzékenyen megérint ami körülöttem van, és az elmúlt időszak nehéz volt. Ez tükröződik a munkáimon, de amint megfestem, kifestem magamból, gyógyulok is az adott dologból, meséli. Tartsanak velünk ebbe az érdekes vallomásba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A diploma megszerzése után Kaufmann kétéves szerződést kapott a saarbrückeni színházba, ahol Berg, Bizet, Mozart, Offenbach, Ramírez, Strauss és Verdi darabjaiban énekelt. Ezek a „gályarabság” évei: sok munka, kevés fizetés és egy olyan szerződés, amelynek értelmében az énekesnek mindig és mindent vállalnia kell. Mikor egy Wagner (Parsifal) előadás kellős közepén elvesztette a hangját, el kellett gondolkoznia, hogy szakmát vált, vagy megkeresi a „saját hangját”. Szerencsére ez utóbbi megoldás mellett döntött, és Michael Rhodes segítségével megszületett a „Kaufmann-féle” tenorhang. A szerződés lejártakor Kaufmann úgy döntött: szabadúszó lesz. A világhírű tenorról szóló műsor második részét hallják.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Erdőmentők: Brékó és pontyi

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Tót atyafiak

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A komplexuselmélet alapjai 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya