Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 02. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fecske Orsolya, festőművész, a Szociális Testvérek Társaságának tagja 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Séllyei András ny. agrármérnök, amatőr családfa kutató életútja. Andrással, akik korán kelnek Halas körüli sport sétán találkozhatnak, a későn kelők, pedig bor tanácsait hallhatják, egy finom kávé mellett a Borfutárban. Amatőr családfakutató, rendkívül izgalmas családtörténetüket feldolgozta, melyből néhány epizódot riportunkban is megoszt. A mezőgazdaságban töltötte aktív éveit, szinte minden helyén vezetőként, irányítóként. A csapatmunka így természetes számára. Mesél spirituális érdeklődéséről, és arról is, hogyan és miért járta végig az El Camino-t. Nyugdíjas éveiben is sok érdekes feladatot vállal, új és új célokat tűz maga elé. És mindezt olyan belső nyugalommal és derűvel, testi és szellemi frissességgel teszi, mely követésre méltó.  Feltétlen tartsanak velünk ebbe az életút riportba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Jonas Kaufmann 1969-ben egy zenekedvelő család gyermekeként látta meg a napvilágot. Eleinte egy gyerekkórusban, majd középiskolai tanulmányai alatt időnként szólót is énekelt. Tanulmányait a müncheni Zenei és Színházi Főiskolán (Hochschule für Musik und Theater München) folytatta, ahol 1994-ben koncert- és operaénekesi diplomát szerzett, de már ezt megelőzően megnyerte a Nürnbergi Mesterdalnok Verseny első díját 1993-ban. Sokat hallgatta a német tenorokat, s különösen Franz Wunderlichet, akitől megtanulta, hogy nem elég szépen énekelni. „Amikor már teljesen uralod a hangodat, akkor kell olyan érzelmeket belevinni, hogy a hallgatóság kész legyen teljes vagyonával arra fogadni, hogy valóban érzed azokat az érzelmeket, amelyeket a hangoddal kifejezel.” - mondta egy interjúban. Két részben hallhatják a híres tenoristáról szóló Klasszikusok óráját itt, a Halas rádióban. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas anno: Halasi iparostanonc iskola. A megfelelő oktatási törvényi környezet mellett Vári Szabó István polgármester és dr. Babó Mihály főjegyző kezdeményezésére indult el az iparostanonciskola. 1887 januárjára egy csonka félévvel nyílt meg végül az iparos és kereskedő tanoncokat oktató iskola. Tanítási napjai hétfőn, csütörtökön és vasárnaponként volt. Foglalkozásra nézve többek között: aranyműves, kőműves, asztalos, ács, könyvkötő, nyomdász, bádogos, órás, szabó, szatler, takács stb. is volt képzések között. Erről beszélgetünk Végső István történésszel.(ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Erdőmentők: Cukorborsó; Jelentés

19:15 – Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 8. - "kóros" család általános jellemzői és ezek összevetése a Szent családdal 1. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya