Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 01. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fecske Orsolya, festőművész, a Szociális Testvérek Társaságának tagja 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld-tál: Kalandozás az olasz tájakon - Lakó Eszter történelem-olasz szakos tanárnővel beszélgetünk, aki Olaszország különböző tájait bejárva ajánl nekünk jobbnál-jobb ételeket. Megosztja velünk az eredeti pesto és carbonara receptjét is. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Az idei volt a hetvenedik! - beszélgetés Mester Sándor túravezetővel. A városunkban jól ismert pedagógus, népművelő 1981 óta szervez vízi túrákat. Az idei nagyon különleges folyami kalandról, az elmúlt 40 esztendő legérdekesebb élményeiről mesél Mester Sándor. Ziccerben a halasi túravezető, aki már több, mint félezer résztvevővel szerettette meg a vízi túrázás kultúráját. Evezzünk együtt a Ziccerben! (ismétlés)

10:00- Vedd és olvasd: Közöttünk a tenger - Beke Betty könyvajánlója. Jó látni olvasó embereket. Igaz, kilógnak a sorból a sok ezer, magába forduló, okos eszközét vizslató ember között. Pedig kincseket tartanak a kezükben; mert minden könyv egy külön világ. Fel kell fedezni, értelmezni kell, és csak azután történik meg az a csoda, hogy az olvasott sztori kezd minket értelmezni, kérdéseket felvetni, és még válaszokat is rejteget néhanapján. Dina Nayeri könyvei is ilyen. Az iráni származású, Amerikában élő írónő első regényét Beke Betty ismerteti meg a hallgatókkal. Fogadják szeretettel, hallgassák figyelemmel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Séllyei András ny. agrármérnök, amatőr családfa kutató életútja. Andrással, akik korán kelnek Halas körüli sport sétán találkozhatnak, a későn kelők, pedig bor tanácsait hallhatják, egy finom kávé mellett a Borfutárban. Amatőr családfakutató, rendkívül izgalmas családtörténetüket feldolgozta, melyből néhány epizódot riportunkban is megoszt. A mezőgazdaságban töltötte aktív éveit, szinte minden helyén vezetőként, irányítóként. A csapatmunka így természetes számára. Mesél spirituális érdeklődéséről, és arról is, hogyan és miért járta végig az El Camino-t. Nyugdíjas éveiben is sok érdekes feladatot vállal, új és új célokat tűz maga elé. És mindezt olyan belső nyugalommal és derűvel, testi és szellemi frissességgel teszi, mely követésre méltó.  Feltétlen tartsanak velünk ebbe az életút riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Jonas Kaufmann 1969-ben egy zenekedvelő család gyermekeként látta meg a napvilágot. Eleinte egy gyerekkórusban, majd középiskolai tanulmányai alatt időnként szólót is énekelt. Tanulmányait a müncheni Zenei és Színházi Főiskolán (Hochschule für Musik und Theater München) folytatta, ahol 1994-ben koncert- és operaénekesi diplomát szerzett, de már ezt megelőzően megnyerte a Nürnbergi Mesterdalnok Verseny első díját 1993-ban. Sokat hallgatta a német tenorokat, s különösen Franz Wunderlichet, akitől megtanulta, hogy nem elég szépen énekelni. „Amikor már teljesen uralod a hangodat, akkor kell olyan érzelmeket belevinni, hogy a hallgatóság kész legyen teljes vagyonával arra fogadni, hogy valóban érzed azokat az érzelmeket, amelyeket a hangoddal kifejezel.” - mondta egy interjúban. Két részben hallhatják a híres tenoristáról szóló Klasszikusok óráját itt, a Halas rádióban.

18:00- Halas anno: Halasi iparostanonc iskola. A megfelelő oktatási törvényi környezet mellett Vári Szabó István polgármester és dr. Babó Mihály főjegyző kezdeményezésére indult el az iparostanonciskola. 1887 januárjára egy csonka félévvel nyílt meg végül az iparos és kereskedő tanoncokat oktató iskola. Tanítási napjai hétfőn, csütörtökön és vasárnaponként volt. Foglalkozásra nézve többek között: aranyműves, kőműves, asztalos, ács, könyvkötő, nyomdász, bádogos, órás, szabó, szatler, takács stb. is volt képzések között. Erről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Tony Wolf: Az árvíz

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 7. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya