Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 31. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Marton Zsolt váci megyéspüspök 2.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Arany-Michels Tímea - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Kutyásként mit tehetünk annak érdekében, hogy békésen tudjunk együtt élni a nem kutyásokkal, mire figyeljünk ha étterembe megyünk a kutyánkkal és mit jelent az ha egy kutyán sárga szalagot látunk. Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Húsz éve élek külföldön, de Halasra mindig haza jövök! - beszélgetés Hegyes Csaba pedagógussal, Európa-bajnok tornásszal. Csaba 2000-ben költözött ki családjával az Egyesült Államokba. Edzőként, vezetőedzőként, majd fejlesztő pedagógusként dolgozott a tengerentúlon. 2014-ben, éles váltással Katarban telepedett le, azóta is ott él, dolgozik. Milyen az élet a Közel-Keleten? Kultúra, vallás, gasztronómia a sivatag közepén, rendhagyó körülmények között. Élmények, kalandok, történetek Hegyes Csabától a Jóllét magazinban.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Egy különös égitestet fedeztek fel egy távoli csillagnál. Újabb érdekességekkel szolgált a KELT-9b. Találtak egy óriási hálót a világűrben. Már négyezer üstököst fedezett fel a SOHO. Nem az európaiak fedezték fel Amerikát. Küszöbön az igazi önvezető autó. Biztonságosabb lehet a városi közlekedés. Rendkívüli egyensúlyérzékkel rendelkezik egy új négylábú robot. Robotlajhár bevetésen. A gyémántnál is keményebb szupergyémántot fejlesztettek japán kutatók. Háromszor mélyebben keletkezett a Hope gyémánt, mint a legtöbb drágakő. A japánoké a világ leggyorsabb szuperszámítógépe. Sokkal könnyebben boldogulhatnak a siketek és nagyothallók a mindennapjaikban egy új fejlesztésnek köszönhetően. Sikerült megmenteni a rákosi viperát. Egy kutya életében egy év hét emberi évnek felel meg. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Lányi Lala

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Kalandozás az olasz tájakon - Lakó Eszter történelem-olasz szakos tanárnővel beszélgetünk, aki Olaszország különböző tájait bejárva ajánl nekünk jobbnál-jobb ételeket. Megosztja velünk az eredeti pesto és carbonara receptjét is. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Nagy Sándor szoftverfejlesztővel beszélgetünk. Halasi legényként már gyermekkorban is érdekelte a műszaki terület Sanyit, repülők, autók működése. A BME mérnök informatikus szakán végezve valóban műszaki területre is került. Az újrainduló Református Szilády gimnázium második évfolyama voltak, sok szép élményről mesél ezekből az időkből. Az ötéves egyetemet öt év alatt végezte, ami az egyik legnívósabb műszaki egyetem esetén kifejezetten ritka érdem! 15 éve űzi a szakmát, a kezdeti betanuló időszakról is hallunk tőle, amikor már valódi felhasználó, emberek ültek az általuk kódolt programok elé. Ahogyan a ma szoftverfejlesztéseiről is mesél, ami nagyrészt csapatmunkában, egyeztetéssel történik. És természetesen a hibakezelésről, teszt adatállományok létrehozásáról, egy-egy új projekt tervezéséről, bevezetéséről is sokat megtudhatunk a beszélgetésből. A munkatársi csapat nemcsak dolgozik, de sportol is együtt, illetve a jégkorongozás előnyeit is megismerhetitek! Feltétlen tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Boldizsár Ildikó: A nap és hold találkozása; Esthajnalcsillag

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Arany-Michels Tímea - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 7. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya