Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 30. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Marton Zsolt váci megyéspüspök  1.rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A pletykával kezdődött... - Sajtó a Római Birodalomtól és a postakocsik útjától Adyékig. A faluban, kisvárosban az emberek ismerős környezetben élnek, de a városban már rászorulnak arra, hogy valaki szervezze és áramoltassa a legfontosabb tudnivalókat. Így jött létre a sajtó már az ókori birodalmakban, és ez a szerepe nem is változott - csupán a legutóbbi években. Mi történt a római kőlapoktól a könyvek és az első újságok megjelenéséig? (előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Mi leszek, ha nagy leszek? Mi legyél, ha nagy leszel? Minden szülőt foglalkoztat a gondolat, hogy milyen pályán, szakmában lesz sikeres gyermeke, miben tudja megvalósítani álmait. Bohner Ildikót, mint szülőt és középiskolai tanárt faggatom arról, hogy hogyan is tudjuk leginkább támogatni gyermekeinket a pályaválasztásban. A műsor végén pedig ovisokat faggatok arról, hogy milyen elképzeléseik vannak a jövőjüket illetően. Mi leszel, ha nagy leszel? Ha kíváncsiak, akkor hallgassanak bennünket! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Életmódváltás - de hogyan kezdjem?

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Séllyei András ny. agrármérnök, amatőr családfa kutató életútja. Andrással, akik korán kelnek Halas körüli sport sétán találkozhatnak, a későn kelők, pedig bor tanácsait hallhatják, egy finom kávé mellett a Borfutárban. Amatőr családfakutató, rendkívül izgalmas családtörténetüket feldolgozta, melyből néhány epizódot riportunkban is megoszt. A mezőgazdaságban töltötte aktív éveit, szinte minden helyén vezetőként, irányítóként. A csapatmunka így természetes számára. Mesél spirituális érdeklődéséről, és arról is, hogyan és miért járta végig az El Camino-t. Nyugdíjas éveiben is sok érdekes feladatot vállal, új és új célokat tűz maga elé. És mindezt olyan belső nyugalommal és derűvel, testi és szellemi frissességgel teszi, mely követésre méltó.  Feltétlen tartsanak velünk ebbe az életút riportba!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Húsz éve élek külföldön, de Halasra mindig haza jövök! - beszélgetés Hegyes Csaba pedagógussal, Európa-bajnok tornásszal. Csaba 2000-ben költözött ki családjával az Egyesült Államokba. Edzőként, vezetőedzőként, majd fejlesztő pedagógusként dolgozott a tengerentúlon. 2014-ben, éles váltással Katarban telepedett le, azóta is ott él, dolgozik. Milyen az élet a Közel-Keleten? Kultúra, vallás, gasztronómia a sivatag közepén, rendhagyó körülmények között. Élmények, kalandok, történetek Hegyes Csabától a Jóllét magazinban.

19:00 – Szép Álmokat: Boldizsár Ildikó: A nap és hold találkozása; Esthajnalcsillag

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 7. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya