Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 29. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Lovas András, református lelkipásztor

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk –Halasi kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                         

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: 48 éve Szilaj! - beszélgetés Szűcs Sándorral, a Szilaj citerazenekar vezetőjével. Mi köze van a híres-hírhedt betyár Rúzsa Sándornak a zenekarhoz? Miért éppen hétfőn voltak a próbák a ‘70-es években? Hogyan szólt a citera a karanténban? Hogyan és miért alakult meg a száztagú citerazenekar? Kérdések, melyekre a Jóllét magazinban Szűcs Sándortól kaphatja meg a szilaj választ. Tartson velünk!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A pletykával kezdődött... - Sajtó a Római Birodalomtól és a postakocsik útjától Adyékig. A faluban, kisvárosban az emberek ismerős környezetben élnek, de a városban már rászorulnak arra, hogy valaki szervezze és áramoltassa a legfontosabb tudnivalókat. Így jött létre a sajtó már az ókori birodalmakban, és ez a szerepe nem is változott - csupán a legutóbbi években. Mi történt a római kőlapoktól a könyvek és az első újságok megjelenéséig? (ismétlés)

14:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Vedd és olvasd: Közöttünk a tenger - Beke Betty könyvajánlója. Jó látni olvasó embereket. Igaz, kilógnak a sorból a sok ezer, magába forduló, okos eszközét vizslató ember között. Pedig kincseket tartanak a kezükben; mert minden könyv egy külön világ. Fel kell fedezni, értelmezni kell, és csak azután történik meg az a csoda, hogy az olvasott sztori kezd minket értelmezni, kérdéseket felvetni, és még válaszokat is rejteget néhanapján. Dina Nayeri könyvei is ilyen. Az iráni származású, Amerikában élő írónő első regényét Beke Betty ismerteti meg a hallgatókkal. Fogadják szeretettel, hallgassák figyelemmel!

19:00 – Szép Álmokat: Erdőmentők; Hogyan lett az erdőnek kórusa

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Hamis Istenképzetek 6. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya