Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 06. 04. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bogdán József atya 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! –  Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Kiskunhalas egyik büszkesége volt: a sajtója. Nem biztos, hogy tudatában vagyunk, pedig Kiskunhalas egyik legnagyobb vívmánya volt, hogy a rendszerváltás legelső éveitől megyeközponti szintű sajtót épített fel. Ez nemcsak a sokszínű nyomtatott és elektronikus újságírói munkát tett lehetővé, de a helyi polgárság egykori mentalitását is dicséri. (előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató:Digitális oktatás a pedagógus szemével. A digitális oktatásra való átállásra, a kialakult veszélyhelyzet kapcsán nagyon rövid idő jutott. Műsorainkból beszámolót hallhattak a tanuló, a szülő digitális oktatásra való átállásának nehézségeiről, előnyeiről, de teljes képet akkor kapunk, ha a pedagógus szemszögéből is megközelítjük a témát. A műsor vendége Kissné Csordás Anikó, a Felsővárosi Általános Iskola pedagógusa. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Az óvodáskorú gyermekek fejlődése, iskolaérettség, problémák és megoldási lehetőségek - Krugné Vavrek Annamária védőnővel beszélgettünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Bármit teszek, azt szeretem jól csinálni! - Gyenizse László életútja. Gyenizse László gyönyörű életutat tudhat magáénak, bármibe fogott nagy kitartással és kreativitással sikerre vitte. A Tekó mezőgazdasági ismeretek tanára, igazgatóhelyettese, bár már nyugdíjas, de még ma is tanít és aktív. A tanítás mellett gyakran jár a gyümölcsfákkal teli kertjébe, ahogy nevezi az imaföldjére, mivel ízületei miatt féltérdre ereszkedve gazol, ha szükséges. Rendkívül büszkén és örömmel mesél az ősökről, akik a mezőgazdaságban dolgoztak nagy sikerrel, illetve a szállítmányozásban.Korán be lett fogva, a munka és a föld és állatok szeretetét és gondozását már ott megtanulta, amit később az iskolákban továbbfejlesztett. A mezőgazdaságban, majd téeszben is dolgozott,  ahol a termés és tenyésztés eredmények munkája és vezetése nyomán megsokszorozódtak. Majd a Tekóba hívták tanítani, és nem riadt meg a változtatástól. Itt is teljes eőbedobással, igazi csapatjátékosként dolgozott, a megszerzett tapasztalatokat immár nemcsak művelte, de tanította is. Majd hamarosan igazgatóhelyettesnek választották Sok újítás és kezdeményezés az iskolákban ezekhez az évekhez kötődik. A kiskertek országos versenyébe városunkat segítette, szervezte. Munkáját elismerték városi, országos szinten is. Az iskolából nyugdíjazásakor készített emlékkönyvet lapozgatva egy gazdag és termékeny életút bontakozik ki előttünk. Az őt vezérlő idézetek és gondolatokat is megismerjük a beszélgetésből! Feltétlen tartsanak velünk az interjúba!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Sanyi, én természetfotós akarok lenni!  - beszélgetés Daróczi Csabával, a világ egyik legelismertebb természetfotósával. Dubaiban Oscar-díj szintű ünneplésben részesítették, Európában már nagyon sok helyen volt tárlata, a National Geographic folyamatosan közli fotóit, soltvadkerti testnevelő, aki hobbiként imádja a természetjárást. A Jóllét magazin vendége Daróczi Csaba. Hitvallása, véleménye a világról, gondolatai a hivatástudatról, a bennünket körülvevő természeti környezetről, egyáltalán az élet dolgairol nagyon tanulságosak. Hallgassuk együtt Csabát és gondolkodjunk együtt a holnapról.

19:00 – Szép Álmokat: Szalai Borbála: Miért nem lép a veréb

19:15 – Irodalom az Éterben:James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Mit tehetünk, milyen válaszokat adhatunk a bennünket ért igazságtalanságokra 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Kertész Imre - Sorstalanság