Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 30. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bertóti-Dohovics Réka

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:Digitális oktatás a pedagógus szemével. A digitális oktatásra való átállásra, a kialakult veszélyhelyzet kapcsán nagyon rövid idő jutott. Műsorainkból beszámolót hallhattak a tanuló, a szülő digitális oktatásra való átállásának nehézségeiről, előnyeiről, de teljes képet akkor kapunk, ha a pedagógus szemszögéből is megközelítjük a témát. A műsor vendége Kissné Csordás Anikó, a Felsővárosi Általános Iskola pedagógusa. (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Egy szitakötő a világbajnoki címig repült! - beszélgetés Modok Benőné Marikával. A ‘70-es évek közepén kézilabdázott Paczolay Gyuláné Marica néninél, majd családi okok miatt nem sportolt semmit évtizedeken át. Néhány esztendővel ezelőtt fia (Modok Benő testnevelő) nyomdokain haladva elkezdett futni, majd véletlenül gyorstollas edzésen találta magát. Gyorsan belejött a játékba, a sportba, majd a versenyzésbe is. A KB Autoteam SE Szitakötők Szakosztálya, Igás Andor edző-testnevelő támogatásával az országos bajnokságra is benevezte. A váratlan siker újabb motivációt jelentett számára a folytatáshoz. 2019-ben párosban világbajnok lett, városunkban pedig megválasztották az “Év sportolójának”. A Ziccerben Modok Benőné Marika mesél élményeiről, az újrakezdésről, a töretlen lelkesedésről és a folytatás ígéretéről. Tartsanak velünk!(ismétlés)

10:00 – Jóllét: Élete egy regényes történet! A Pro Urbe-díjas mérnöktanár, aki az erdélyi irodalom szerelmese! - beszélgetés Dr. Döme Ottóval. Orvos akart lenni, de a politika nem engedte. Agráregyetemet végzett, napraforgó termesztésből doktorált, főmérnök előadóként bejárta az egész világot. Az állami gazdaságok megszüntetése után tanár lett a halasi mezőgazdasági szakközépiskolában. Tanítványaival országos és nemzetközi sikereket ért el. Megalapította az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesületet. Kárpát-medencei prózafelolvasó versenyeket szervez, nyugdíjasként is szoros napirend szerint tevékenykedik. A Jóllét magazin vendége Dr. Döme Ottó. Gondolatait ajánlom figyelmükbe!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: És akkor jöjjenek a fiatalok! - A Ladó-Rec Kft-ről és minden másról is beszélgetünk ifj. Ladóczki Istvánnal, Ladóczki-Barabás Brigittával és Dr. Ladóczki Máriával. Mesébe illő történet, de szerencsére igaz! Ritka kincs, hogy a családi vállalkozást a gyerekek viszik tovább, inspiráltan, örömmel és nem mellesleg nagy sikerrel! Nem csoda, hogy díjat is nyertek a családi vállalkozások versenyében. Azután hamarosan a Forbes magazin is bemutatta őket! István, sikeres foci karrier után beállt a családi bizniszbe, a tesó Marika, a jogász úgyszintén, majd Brigitta a pénzügyes, először szakmai segítségként, később szerető társként, feleségként vette át az irányítást. A szülők átadták az irányítást, engedve és segítve a megújulást, ez sem könnyű, hisz az elengedés nagy művészet. És a huszonéves fiatalok bizonyítottak, beletanultak, továbbvittek és fejlesztettek. Kiterjedt az ügyfélkör, nemzetközi kapcsolatok jöttek létre, amihez kellett a biztonságos nyelvtudás, bátorság és ihlet, és sok-sok munka. No és persze egy megbízható és hozzáértő jó csapat. Ez nekem könnyű volt, meséli István, hiszen a fociban is mindig egy csapat küzd, itt is ez van. És a fiatalok megállták a helyüket, közel 10-szeresére nőtt a bevétel az elmúlt 8 évben! A családi békesség és összetartás úgy tűnik kiterjeszthető az üzleti életre is, s mint láthatjuk az mindig eredményes. De a legjobb az egészben, hogy élvezzük, amit csinálunk, ezt szeretnénk továbbadni majd a gyermekinek is, akár folytatják a céget, akár nem. De persze azért reméljük, hogy igen! Feltétlen tartsanak velünk a riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Április 24-én az egész világ láthatta a new york-i Metropolitan Opera At-Home gáláját. A mai műsorban is hallhatnak válogatást az otthonról fellépő művészek operarészleteiből, dalaiból. Többek között Sonya Yoncheva, Pjotr Beczala, Anthony Roth Costanzo világhírű kontratenor és a MET kórusa a Nabucco rabszolgakórusával. Jó szórakozást kívánok!

18:00- Halas anno: Városunk históriása: Nagy Szeder István. Ki írta a legtöbb könyvet monográfiát Kiskunhalas történetéről? Mit tudott 100 éve a halasi helytörténész a város múltjáról? Ki volt Kiskunhalas első levéltárosa? Ki volt az a mérnök, politikus, újságíró, aki szinte egész életét a településünk történetének feltárásának szentelte? Nagy Szeder Istvánról (1876-1936) beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Szalai Borbála: Igaz is volt, nem is volt

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Alice Miller gondolatai a nevelésről, ismétlés 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A fehér folt