Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 27. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berkesi Gábor

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Egy szitakötő a világbajnoki címig repült! - beszélgetés Modok Benőné Marikával. A ‘70-es évek közepén kézilabdázott Paczolay Gyuláné Marica néninél, majd családi okok miatt nem sportolt semmit évtizedeken át. Néhány esztendővel ezelőtt fia (Modok Benő testnevelő) nyomdokain haladva elkezdett futni, majd véletlenül gyorstollas edzésen találta magát. Gyorsan belejött a játékba, a sportba, majd a versenyzésbe is. A KB Autoteam SE Szitakötők Szakosztálya, Igás Andor edző-testnevelő támogatásával az országos bajnokságra is benevezte. A váratlan siker újabb motivációt jelentett számára a folytatáshoz. 2019-ben párosban világbajnok lett, városunkban pedig megválasztották az “Év sportolójának”. A Ziccerben Modok Benőné Marika mesél élményeiről, az újrakezdésről, a töretlen lelkesedésről és a folytatás ígéretéről. Tartsanak velünk!

11:00 – Jóllét: Vonal felett! - beszélgetés Juhászné Kleczli Katalinnal, az úszóklasszis Juhász-nővérek édesanyjával. 14 éve háttérben, édesanyaként osztozva sikerben, bánatban, a hullámok tetején és a medence alján. Mekkora része van egy szülőnek az aranyéremben, a csalódott könnyekben, a motivációban? Észérvek és érzelmek az élsportban. Egy 70 perces, másfél évig forgatott film megmutatja, hogy hogyan telnek a Juhász család hétköznapjai. Vonal felett - szó szerint és szimbolikusan egy halasi sportos család életéről. Múlt, jelen, jövő az édesanya tolmácsolásában. Magazinunk vendége kendőzetlenül mesél a mindennapok kisebb-nagyobb csatáiról, lelki tusáiról, a mosolyok erejéről és a hit békéjéről. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A pletykával kezdődött... - Jót tesz-e a sajtónak és a tájékoztatásnak a felhígult bőség? - Kohout Zoltán a vendégünk. Abban a korban élünk, amikor mindenből túl sok van, de a bőség már nem a színvonalat, hanem sokszor a silány minőséget jelenti. Így van ez a sajtóval is: a rádiók reggeli műsorainak szpíkereitől az online újságíráson át a közösségi médiumok igénytelenségéig. Hogyan jutottunk ide, és miért jobb mégis mindez, mint a cenzúra?

14:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Érdekes; de mitől? Úgy gondolom, többekben felvetődik a kérdés: mitől érdekes egy ember? A múltjától, az eredményeitől, a karakterétől? Erre lehet, hogy az alábbi riport sem fog választ adni, de néhány nagyon emberi kérdésre egészen biztosan. Mai adásunkban Selmeczi Tibort ismerhetik meg, aki nem kevesebbet állít, mint hogy az élet lehet... boldog! Elhiszik neki? Hallgassanak bennünket és kiderül: igaza van!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Farkas Jánosné: Fehérke

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – Alice Miller neveléskritikája a "Kezdetben volt a nevelés" c. könyve nyomán 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A fehér folt