Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 25. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Berkecz Franciska SSS 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád- Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Tóth Barnabással és Barta Nikivel beszélgetünk, a Tekó végzőseivel. Sok előnnyel és egyszerre nehézséggel jár az online tanulás a diákoknak, különösen a végzősök számára. Erről faggattuk a tekós Nikit és Barnabást. Az időbeosztás rugalmasabb lett, az önmotiváció viszont nehezebb vallják mindketten. Ugyanakkor sokkal több lehetőség nyílt az otthoni feladatokban felnőttként kivenni a részüket. S hogy mennyire jól segíti az otthoni komoly ténykedés a tanulást, jól látható abból, hogy mindketten díjat kaptak iskolai szereplésükért, sport és tanulmányi téren egyaránt:) Feltétlen tartsatok velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Védőnők az élet sűrűjében. Mai adásunkban egy mindenki által ismerni vélt hívatás rejtelmeibe kalauzoljuk el hallgatóinkat; ez pedig a védőnői munka. Két fiatal hölggyel beszélgetünk, Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel, és Oláh Zsófiával, aki az SZTE negyed éves hallgatója. Mindketten elkötelezettek választott hívatásuk felé, de még inkább a gyermekek és családok irányába, ahol számos helyen van szükség tanácsaikra. Fogadják adásunkat szeretettel! Beke L. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató:

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Fauda (Káosz) izraeli filmsorozat. A valósághű, világszerte sikert aratott Fauda izraeli titkosügynökökről szól, akik az arabok közé beépülve (a mista’arvim az arab Muszta’arabi szóból ered, jelentése “azok, akik az arabok közt élnek”) próbálják elkapni a hírhedt (fiktív) terroristákat. A sorozatban szereplő terrorelhárító ügynökök folyamatos félelemben élnek, tudván, hogy bármelyik pillanatban lebukhatnak. A sorozat korábbi két évadáról itt írtunk. A harmadik évad legfőbb színtere Gáza városa, és annak övezete. A Fauda készítői, Lior Raz, aki egyben a főszereplő Doron karakterét is játsza, és a Times of Israel arab ügyekkel foglalkozó tudósítója, Avi Issacharoff, az Izraeli Védelmi Erőkben szerzett tapasztalataikból merítettek a történetekhez. Az első évadot 2015-ben mutatták be Izraelben. A Fauda harmadik évada április 16-ától látható a Netflixen.

14:00 – A tudomány mai állása: Első alkalommal észleltek a Tejútrendszerből származó gyors rádiókitörést. Bolygószületést figyeltek meg a csillagászok. Rengeteg hidrotermális kürtőt fedeztek fel a Csendes-óceán mélyén. Világító növényeket alkotott egy nemzetközi kutatócsoport. Kémrobot segítségével figyelték meg a hegyi gorillákat. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Farkas Jánosné: Fehérke

19:15 - Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Édes Árpád- Reformátusés Lélekműhely: A nem hiteles kommunikáció okai, mélyebb értelmezése, a Satir- modell alapján 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája