Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 20. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Batthyany Schmidt Margit

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: 19-szeres Iron Man, Spártai Hős, a Bécs-Budapest és az Ultrabalaton rendszeres résztvevője! - beszélgetés Jeszenszky Péter ultrafutóval. Gyermekként semmit sem sportolt, felnőttként, egy újévi fogadalmat megvalósítva, négy hónap felkészülés után lefutotta élete első maratonját (42.195 m). Idén 20. alkalommal rugaszkodik neki a nagyatádi, klasszikus hosszútávú triatlonnak (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, maratoni futás), de 2020-ban még a Balatont is körbe akarja futni, sőt ismét teljesíteni szeretné a Spárta - Athén 246 km-es versenyt is. Akaraterő, megszállottság, alázat, küzdőszellem nem csak sportolóknak a Jóllét magazinban. Jeszenszky Péter osztja meg velünk élményeit, gondolatait, terveit. Érdemes meghallgatni, akár többször is! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A pletykával kezdődött... - Sajtó a Római Birodalomtól és a postakocsik útjától Adyékig. A faluban, kisvárosban az emberek ismerős környezetben élnek, de a városban már rászorulnak arra, hogy valaki szervezze és áramoltassa a legfontosabb tudnivalókat. Így jött létre a sajtó már az ókori birodalmakban, és ez a szerepe nem is változott - csupán a legutóbbi években. Mi történt a római kőlapoktól a könyvek és az első újságok megjelenéséig?

14:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Védőnők az élet sűrűjében. Mai adásunkban egy mindenki által ismerni vélt hívatás rejtelmeibe kalauzoljuk el hallgatóinkat; ez pedig a védőnői munka. Két fiatal hölggyel beszélgetünk, Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel, és Oláh Zsófiával, aki az SZTE negyed éves hallgatója. Mindketten elkötelezettek választott hívatásuk felé, de még inkább a gyermekek és családok irányába, ahol számos helyen van szükség tanácsaikra. Fogadják adásunkat szeretettel! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Satir-féle túlélési pozíciók 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája