Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 04. 04. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tatai István, református lelkipásztor dr. 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Miben rejlik a kutyák titka? Az ember legrégebbi barátja a kutya, akinek van kutyája az tudja,hogy gazdinak lenni már önmagában hatalmas élmény. Persze kihangsúlyozva a felelős kutyatartást. De mit takar az a kifejezés, hogy kutyaterápia, kutyával asszisztált foglalkozás és milyen jótékony hatásai vannak az oktatás-nevelés folyamatában, erről beszélgetek ma Vasné Horváth Olgával a Gólyafészek Református Óvoda vezetőjével. (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Hetesek, gólok, cselek, átlövések a lakásban? - beszélgetés Simon Róberttel, az UKSC utánpótlás szakágvezetőjével. Kézilabdázni, gyakorolni otthon is lehet? Kreativitás, tudatosság és rendszeresség.(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Kitüntetés, éremkülönlegességek, numizmatika felsőfokon, Rácz-Fodor Mihállyal és Nagy-Tóth Dezsővel beszélgettünk. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Kiskunhalasi Csoportja több, mint 50 éve jött létre. Alapítója és elnöke Rácz-Fodor Mihály, aki irigylésre méltó kitartásával, odaadásával olyan alapot teremtett az éremgyűjtésben, ami az országban is egyedülálló. Munkásságát Budapesten kitüntessél díjazták. Nagy-Tóth Dezső a kiskunhalasi csoport titkára a római kori pénzek szerelmese, olyan egyedülálló érméket mutat be, ami a laikusokat is gyűjtővé teszi. Mihály nemcsak az éremgyűjtésben, hanem Kiskunhalas történelmében és kulturális életében is jelen van és volt, a beszélgetésből izgalmas részletek derülnek ki.(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Végső István történész - Spanyolnátha kontra Koronavírus témában mesél. Végső István történész a Clio intézet munkatársaként a napokban az Index online újságban megjelentetett cikke kapcsán beszélgetünk. Hihetetlen, hogy mennyi meglepő párhuzam van a két világjárvány között. Az I. világháború után megjelenő óriási világjárvány, a spanyolnátha körül is bőven keletkeztek álhírek, a megelőző intézkedésekben is sok hasonlóságot találunk, mutat rá a szakember. Jó hír, hogy a biztonsági intézkedések akkor is hatékonynak bizonyultak, ahogy most is ebben reménykedünk! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Folytatódik a mese a bolygó hollandiról. Történetének alapja egy XVII. századi tengerészlegenda. Egyik verziója szerint a züllött életű, van Straaten kapitány Nagypénteken nem ment templomba, s még aznap ki is hajózott. Büntetése, hogy örökké a tengeren kell maradnia, s hajójának megjelenése bajt hoz azokra, akik megpillantják. A másik verzió szerint Hendrik van der Dreckennek hívták az amszterdami hajóst, aki Kelet-India felé hajózva, a Jóreménység fokánál mindenáron szembeszél ellen akart haladni, s azt mondta, hogy ha az örökkévalóságig is tart, nem változtat irányt. A kísértethajót leggyakrabban a Dél-Afrikai térségben észlelték. Még V. György angol király is fiatal tengerészkadét korában találkozott vele a Horn-foknál. Ezt a történetet dolgozta fel Richard Wagner egy csodálatos operában, melyből egy előző alkalommal és egy mai alkalommal hallhatunk részleteket és a mű keletkezésével kapcsolatos történeteket.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki

19:15 – Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 7. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában