Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 03. 31. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zichy Mihály, az Országos Széchenyi Könyvtár tudományos munkatársa 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel –Bödecs Pál - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Souad Mekhennet: Azt mondták, egyedül jöjjek (2018) - Pillantás a Dzsihád mögé. A Németországban született újságírónő, Souad Mekhennet egész életében muszlim gyökerei és nyugati neveltetése között egyensúlyozott. Úgy döntött, közvetítő hangja lesz e két kultúrának, amelyek gyakran értik félre egymást. Izgalmas, sodró lendületű könyvében elkísérhetjük azokba a német városnegyedekbe, ahol a 9/11 végrehajtói radikalizálódtak, azokra az iraki területekre, ahol szunniták és síiták fordultak egymás ellen, a török–szíriai határra, ahol mindennapos az Iszlám Állam jelenléte. Észak-Afrikában arra keresi a választ, miért nem váltotta be ígéreteit az arab tavasz, Londonban felfedi az Iszlám Állam hírhedt kivégzője, „Dzsihád John” kilétét, Nyugat-Európában pedig azt kutatja, miért lesznek a fiatalokból dzsihádista terroristák. Származásának köszönhetően Souad Mekhennet felkereshette az al-Káida, a tálibok, az Iszlám Állam és szövetségeseik belső köreinek tagjait, és megbízható kalauzként visz magával minket is a komor címlapsztorik mögötti emberi történetek világába, amelyet nem fogunk egyhamar elfelejteni. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Sári Évi énekes-színész! "Az utóbbi időben inkább karakterszerepek találnak meg. Most már viccesnek kell lenni, szórakoztatni kell... Anya szerepben: A Sztárcsinálók című darabban egy huszonéves fiú anyukáját játszom. Amikor először szembesültem ezzel, az egy kicsit fura volt. Számolgattam is az éveket, hogy valójában tényleg lehetne a gyermekem Cseh Dávid, aki játssza a szerepet. Nagyon sok olyan lányt ismerek a környezetemben, akiknek a fejében már egészen fiatal koruktól kezdve ott volt, hogy hány gyermekük lesz, és tudták, hogy ez biztosan így lesz. Természetesen kezelték ezt a dolgot, és látták maguk előtt a képet. Ha magamra gondolok, nincs ilyen konkrét képem. Közben teltek az évek: Imádom amúgy a gyerekeket. Megtalálom velük a közös hangot, és van a környezetemben sok kisgyermek. Bennem valahogy mindig az volt, hogy majd egyszer biztos lesz nekem is, de közben teltek az évek. A magánéletem úgy alakult, hogy akivel lehetett volna, akkor még azt éreztem, hogy még nem." (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Sunny, azaz Asante Papo cserediák élményei Kiskunhalason

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Tíz innováció, ami megteremtette a modern autót. Érkezik az elmúlt tizenhárom év legfényesebb üstököse. Felfedeztek egy új holdat a Föld körül. A vadon élő emlősök nőstényei tovább élnek, mint a hímek. Érdekes pszichológiai kísérletek, amelyek bizonyítják, hogy mennyire könnyű befolyásolni az embereket. Szuperidős sejteket programoztak át őssejtekké. Személyzet nélküli, mesterséges Intelligenciát alkalmazó kisbolt nyílt Japánban.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Bödecs Pál –Református és Lélekműhely: Az intimitás témakörének összefoglalása 6. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában