Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 28. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Damó István 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Minkó Máriával, a Vári Szabó István szakiskola és szakközépiskola műszaki szakoktatójával beszélgettünk. Marika a női szabók szakmai munkájának vezetője, szakoktatója. Nemrégiben fejeződött be a felnőttek 2 éves oktatása, nagy sikerrel zajlottak a szakvizsgája. 2020 szeptemberétől divatszabóság szakmára lehet jelentkezni diákoknak, felnőtteknek egyaránt. Riportunkból megismerjük Marika életútját, szakmai fejlődését, iskoláit, ahol megtanulhatta a szabás-varrás csínját-bínját. Országos szakmai verseny 2. helyezett eredménye jól mutatja tehetségét, kitartását és lelkesedését. Ezeket igyekszik ma nagy türelemmel és szeretettel átadni diákjainak is, hisz egy csodálatos és kreatív szakmát és piacképes tudást kaphatnak tőle az iskola keretein belül. Feltétlen tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Meddig egészséges a versenysport? Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. A versenysport általában egészségkárosító hatással van a sportoló szervezetére. Miért is választják mégis a tehetségek ezt az áldozatot? Az akarat, a motiváltság, a kitartás szerepéről beszélgettünk, különböző sportágak kapcsán. Az emberi teljesítőképesség határa vajon meddig növelhető, és miért érdemes a versenysportokat választani? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Igás Andorral a Szilády Áron Református Gimnázium testnevelő tanárával.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Milyen a világ legnagyobb hangyafajának a csípése? Új korszak kezdődhet az agykutatásban. A lefekvés időpontja is számít, nem csak az alvásmennyiség. Hogyan sportoljon, ha elmúlt 40 éves. Hasznos fejlesztés az autistákat segítő applikáció. Hétköznapi anyag védhet a sugárzás ellen. Terv szerint működnek a magyar műholdak. Jelentősen több víz található a Jupiteren, mint ahogy azt eddig gondoltuk. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Árpa Attila

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Klasszikus ételek másként - Rita asszonnyal. Rita asszony ínyenc salátákat, rakott palacsintát és gombócot készít nekünk. Ezen kívül újabb ötleteket ad a panír felturbózására, mert a klasszikus rántott hús is lehet újdonság! Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Dr. Horváth Hunor - új háziorvos a fedélzeten. Nagy öröm városunk számára, hogy egy halasi fiatalember, aki orvosi diplomát szerzett helyben kezdje el praxisát. Különösen egy olyan területen, mint a háziorvosi szolgálat. Az egész család az egészségügy misszionáriusa, anya, tesó, és a sok családi beszélgetés miatt, már apa is szinte műteni tudna:) Gyerekként ezt láttam, hogyan is működik egy jó háziorvos. Az egyetemen az általános egészségügy fogott meg, így választottam a háziorvosi területet.  Örülök, hogy itt kezdhettem szülővárosomban az orvosi pályámat, szomszédban anyuék rendelőjével, meséli Hunor.  Feltétlen tartsatok velünk riportunkba!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 - Irodalom az éterben: Gerald Durrell - Állatkert a poggyászomban

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A függőségre való hajlam 4. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár