Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 23. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Hetesi Zsolt, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara tudományos főmunkatársa

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: A Pősz fiúk, Józsi, Miklós és Attila mesélnek szüleikről, a Duo Pősz szájharmonika művész és artistapár életéről. Egy riportgyöngyszem következik műsoraink sorában! Élő történelem az az őszinte és színes visszaemlékezés, melyben a Pősz fiúk mesélnek szüleikről, Pősz Józsefről és partneréről Bakain Kláráról, akik szájharmonika művészek, galléros artisták voltak. Partnerek a színpadon és az életben egyaránt. 1956-1966-ig végigjárták a az NSZK, NDK, Svájc és sorolhatnánk a vasfüggöny mögötti országok szebbnél-szebb varieté színpadait. A 2 cm-es szájharmonikától a méteres hangszerig mindent megszólaltattak, csodálatos programok kíséretében. Három fiú gyermekük ezalatt a nagymama vigyázása mellett itthon, mintegy biztosíték volt arra, hogy nem maradnak külföldön. De az biztos, hogy a kincsnek számító nyugati újságok címlapjain megjelenő Beatles kabát, néhány nap alatt megvarrásra került, és a fiúk az iskolában viríthattak benne. Tartsanak velünk ebbe a fantasztikusan izgalmas életút riportba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A Don Pasquale Gaetano Donizetti egyik háromfelvonásos vígoperája (opera buffa). A szövegkönyvét a zeneszerző és Giovanni Ruffini írták Angelo Anelli librettója nyomán, amelyet Stefano Pavesi Ser Marcantonio című operája számára írt (1810). A Don Pasquale Donizetti 64-ik operája. Ősbemutatójára 1843. január 3-án került sor a párizsi Théâtre Italienben. Ma ebből hallhatnak részleteket. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 – Irodalom az éterben: Gerald Durrell - Állatkert a poggyászomban

20:00 – Aréna

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A függőségre való hajlam 2. 2.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár