Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 22. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gájer László atya, PPKE Hittudományi Tanszékvezetője  2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:Természet és a madarak. Mai műsorunkban Kiss Tamással a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület madarászával és nagyfiával Gecse Bence Hunorral beszélgetünk a természethez és madarakhoz fűződő kapcsolatukról, továbbá a környezet védelme iránti elkötelezettségéről és munkájáról mesél a szakember. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Kiskunhalasi UKSC - Elrajtolt a megyei első osztályú felnőtt bajnokság tavaszi idénye. A mai Ziccerben Demeter Ádám edzővel és Nagy Gábor játékossal beszéltük át a bajnokság eddigi mérkőzéseit. Ahogy elmondták, jól sikerült a téli felkészülés, ez meg is látszott a tavaszi szezon első két találkozóján. Ugyan sok van még hátra, de a cél egyértelműen a final four!(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Egy Isten dicséretében töltött élet. Erdély gyönyörű hegyei közül előbb Budapestre, majd az alföldi homokbuckák közé, Kecelre vezetett Csiszér László útja. Életének, szolgálatának fontosabb állomásait és legfőképpen hitvallását ismerhetjük meg ebben a beszélgetésben! Tartsanak velünk, megéri! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A Pősz fiúk, Józsi, Miklós és Attila mesélnek szüleikről, a Duo Pősz szájharmonika művész és artistapár életéről. Egy riportgyöngyszem következik műsoraink sorában! Élő történelem az az őszinte és színes visszaemlékezés, melyben a Pősz fiúk mesélnek szüleikről, Pősz Józsefről és partneréről Bakain Kláráról, akik szájharmonika művészek, galléros artisták voltak. Partnerek a színpadon és az életben egyaránt. 1956-1966-ig végigjárták a az NSZK, NDK, Svájc és sorolhatnánk a vasfüggöny mögötti országok szebbnél-szebb varieté színpadait. A 2 cm-es szájharmonikától a méteres hangszerig mindent megszólaltattak, csodálatos programok kíséretében. Három fiú gyermekük ezalatt a nagymama vigyázása mellett itthon, mintegy biztosíték volt arra, hogy nem maradnak külföldön. De az biztos, hogy a kincsnek számító nyugati újságok címlapjain megjelenő Beatles kabát, néhány nap alatt megvarrásra került, és a fiúk az iskolában viríthattak benne. Tartsanak velünk ebbe a fantasztikusan izgalmas életút riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A Don Pasquale Gaetano Donizetti egyik háromfelvonásos vígoperája (opera buffa). A szövegkönyvét a zeneszerző és Giovanni Ruffini írták Angelo Anelli librettója nyomán, amelyet Stefano Pavesi Ser Marcantonio című operája számára írt (1810). A Don Pasquale Donizetti 64-ik operája. Ősbemutatójára 1843. január 3-án került sor a párizsi Théâtre Italienben. Ma ebből hallhatnak részleteket.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Beck Andrea: A titoktündér

19:15 – Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A függőségre való hajlam 2. 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár