Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 21. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gájer László atya, PPKE Hittudományi Tanszékvezetője 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Dányi-Nagy Márió- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Weitz Teréz telt házas tanulásmódszertani előadása, könyvbemutatója a Közösségek Házában. Teréz közel három évtizede foglalkozik tanítással, óriási tapasztalata van a tanulás örömeit és nehézségeit illetően egyaránt. Nyelviskolát vezet Kecelen, rendszeresen tart egyéni és csoportos "két agyféltekés" tanulási tréningeket vidéken és Budapesten egyaránt. Meggyőződése, hogy a mai bal agyféltekés világ nem segíti a tanulást, nagy tudósaink igen intenzíven és haszonnal és élvezettel használták minkét agyféltekéjük munkáját, így érve el fantasztikus és új eredményeket. Oktatásában és most megjelent Jobb-bal jobban című könyvében ezernyi módszert és trükköt ajánl, az eredményes tanulás érdekében, visszakapcsolva az elhanyagolt, izgalmas és élvezetes jobb agyféltekés működéseinket. Úgymint szín zene, illat és tánc és képzelet, sok-sok érzéssel fűszerezve. Mindez hatalmas szakirodalmi, illetve gyakorlati tapasztalaton alapulva teszi. Saját elmetérképet javasol a feldolgozási, tanulási szakaszban, mely kulcsa lehet az értő és eredményes tanulásnak. A Forrás Újtükör Klub szervezésében megvalósult telt házas előadás mottója: Ha nem engeded el berögzött szokásaidat, sosem ismered fel mire vagy képes igazán! Tartsanak velünk ebbe az igazán izgalmas beszélgetésbe! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Életmódváltás; miért és hogyan? - Nagy-Kumich Nikolett mesél tapasztalatairól. Mai Jóllét magazinunkban azt a nehezen megvalósíthatónak tűnő kérdést járjuk körül, hogy miért és főként: hogyan kezdjünk hozzá az életmódunk megváltoztatásához! Nagy-Kumich Nikolett több évvel ezelőtt hozta meg a döntést, amelyhez azóta is ragaszkodik. Miközben tapasztalatairól beszél, sok olyan gyakorlati ötletet is megoszt, amelyek segítenek a kudarcok elkerülésében. Hallgassak minket, megéri!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Sugárzásevő gombákat találtak a csernobili atomerőmű falain. Új remény az antibiotikum-rezisztencia elleni harcban. Kígyó nélkül sikerült gyógyító kígyómérget előállítani. Szennyezést figyeltek meg a tetovált emberek testében. A mérnökök által létrehozott robotszív úgy ver, mint az élő. Új megoldás az inzulinadagoló okostapasz. Elindult az Életmentő mobilapp. Magyar találmány forradalmasíthatja a tankolást. Rejtett alakokra bukkantak da Vinci festményén. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Természet és a madarak. Mai műsorunkban Kiss Tamással a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület madarászával és nagyfiával Gecse Bence Hunorral beszélgetünk a természethez és madarakhoz fűződő kapcsolatukról, továbbá a környezet védelme iránti elkötelezettségéről és munkájáról mesél a szakember. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Kiss Luca középsulis diáklány élete Dániában. Most 17 éves Luca, de már közel 3 éve él kint Dániában önállóan. Hihetetlen, ezek a mai fiatalok, milyen bátrak és ügyesek! Luca 6 éves kora óta versenytáncolt a Stúdió 2000-ben, amikor 15 évesen a párja befejezte a táncot. Hol talált táncpartnert és így iskolát is? Nos, Dániában! Kiutaztak, megismerte a srácot, a táncsulit, és egy hét alatt döntött, hogy ezt akarja. Bár a szülők nyilván megijedtek először, de látva Luca elszántságát és lelkesedését, igent mondtak a fiatal hölgy kiutazására. Két évig magántanulóként folytattam a kőrösi gimit immár Dániából, majd idén már dán középiskolába járok, ahol 10.-es vagyok. Tudtam a beilleszkedésem kulcsa a helyi nyelv megtanulása, és sikerült. A reggeleim edzéssel kezdődnek, majd 4 tantárgyam van, a dán, a matek, az angol és francia. Kettőkor befejeződik a suli, megyek diákmunkára délután, ahogy a dán középiskolások nagy része. Imádom ezt az országot, mindenki kedves és nyugodt, és rendkívül segítőkész. Táncolok azóta is, és bár az időjárás szeles és hideg itt Dániában, de itt tudom elképzelni a jövőmet is, meséli az ügyeit sok tekintetben felnőtt módra irányító Luca. Feltétlen tartsatok velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme

19:15 - Irodalom az éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel! : Dányi-Nagy Márió- Református és Lélekműhely: A függőségre való hajlam 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár