Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 19. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Petőné László Katalin, a budapesti Leövey Klára Görögkatolikus Szakgimnázium igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Anthony McCarten: A két pápa - Agave könyvek kiadó 2019. Anthony McCarten legújabb könyve egy korábban példa nélküli hatalomátvételről, a világ legerősebb vallási intézményéről és két nagyon különböző férfiról szól - akik történetesen mindketten a Vatikánban élnek. Anthony McCarten alapos kutatómunkával vizsgálta az életüket, hogy megírhassa A két pápát, és mesterien fonja a történetüket egyetlen lebilincselő narratívává. Ebben a könyvben megismerhetjük Benedek és Ferenc jellemformáló élményeit a háború dúlta Németországban és Argentínában, és betekintést kapunk a vatikáni intrikák és komédiák egyszerre sötét és izgalmas világába, valamint a szexuális bántalmazási botrányokba, amelyek az alapokig rengették meg a világ egyik legátláthatatlanabb, ugyanakkor legfontosabb intézményét. A könyv alapján film is készült, angol-olasz-argentin-amerikai koprudukcióban, amelynek főszereplői: Jonathan Pryce és Sir Anthony Hopkins (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Jóllét magazinunkban a Császárvonal applikáció egyik megálmodójával beszélgetünk. Kiss Verus mesél arról, hogy honnan jött az igen sikeres applikáció ötlete, miben és miként tudnak segíteni a császármetszésen átesett édesanyáknak. Beszélgetünk a zárt facebook csoportról is. Valamint Verus mesél a Richter Anna díjról, erről bővebben a https://richterannadij.hu/index.php/2019/2019-dontosok-8 oldalon tudnak olvasni, illetve szavazni is itt lehet. Tartsanak velünk!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Boros Lajos! Öt hét nemlét címmel a műsorvezető nemrég önálló estet adott, amit február végén megismétel. Lajos öt hétig kómában volt, ezalatt néhány dolgot elfelejtett. "Úgy ébredtem fel a kómából, hogy az mondtam magamban, magamnak: Na Lajos, most felébredünk! És kinyílt a szemem. Erre az egyre emlékszem.  A kóma elvitte a gitár tudásomat. Meghallgattam felvételről egy 29 perces régi műsoromat, és azt mondtam, hogy micsoda tehetség. Behangolták barátok a gitáromat, elkezdtem pengetni, és olyan volt, mint ha gipszbe tették volna a kezem.  Nem kell odafigyelni, ez a fontos: Kipróbáltam a napokban, hogy állok a tükör előtt, nézem magam, és egy ismert dallamot akarok játszani. Nem ment. Ahogy ott álltam, a szomszéd házban kinyitották az ablakot, kiszóltak valamit, én arra figyeltem egy pillanatra, és mire visszanéztem, már a kezem játszotta a dallamot.  Milyenre vegyem a figurát? Az egész kórházi létem alatt, végig kapcsolatban voltam a Dumaszínházzal. Mindig, amikor kórházat váltottam, vagy történt valami, amit a sajtó előhozott, akkor (Litkai Gergely, Németh Balázs) bejelentkeztek, hogy ők még számítanak rám. Ez adott nekem egy elhivatottság tudatot. Feküdtem az ágyban, és ahelyett, hogy azon gondolkoztam volna a kórházban, hogy meg fogok halni, az volt bennem: milyenre vegyem a figurát?" (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Egy Isten dicséretében töltött élet. Erdély gyönyörű hegyei közül előbb Budapestre, majd az alföldi homokbuckák közé, Kecelre vezetett Csiszér László útja. Életének, szolgálatának fontosabb állomásait és legfőképpen hitvallását ismerhetjük meg ebben a beszélgetésben! Tartsanak velünk, megéri!

19:00 – Szép Álmokat: Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme

19:15 – Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – A függőségre való hajlam 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós