Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 17. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Kecskés Attila atya, a Dunakeszi Szent Imre templom plébánosa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: London legnagyobb nemzetközi oktatástechnológiai kiállításáról mesél Bödecs András. Andris 4-ed éves kémia-angol szakos tanárszakos hallgató segítségével betekinthetünk ebbe az innovációktól hemzsegő közel 800 standos pedagógiát segítő-fejlesztő kiállításába. A 4 napos rendezvény területe is óriási, de, ami leginkább megfogta halasi tanárszakos mesélőnket, az nemcsak a téma gazdagság. Egyfajta jó szellemi zizegést éreztem, hisz itt az oktatást fejlesztő módszerek és technológiák versenyeznek, és bemutatkoznak egyúttal, mondja. Szenzációs előadássokkal egybekötve mindez. A britek eldöntötték, hogy nem maradnak le a világ élvonalától, az oktatás a kulcs, tehát mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek Kína, Szingapúr és a legfejlettebb országok sorába. Tagadhatatlan, hogy a pedagógia, az, ahol ezt leginkább lehet befolyásolni. A tanáraikat megbecsülik, azokat segítik, mind anyagilag, mind fejlett technológiai eszközökkel. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a tudásmegosztásra, sokat lehetne tőlük tanulni, mindkét téren. Legyen így, tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Az év zenésze - Fődi Anna. Fődi Anna, a Szilády Áron Gimnázium végzős hallgatója szerényen, kedvesen mosolyogva várta, hogy miről is szól egy ilyen interjú. Mintha kissé váratlanul érte volna, hogy róla... ennek ellenére remek gondolatokat fogalmazott meg szeretett hangszeréről, a zenekarról, melyben játszik, és persze a jövő felé is vetettünk néhány tétova pillantást. Hallgassanak minket, higgyék el: megéri! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: A lovaglás hatásai - Szikora Józsefné Gittával beszélgettünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Megfejtették a szantorini majmok titkát. Újabb értékes leletekre bukkannak Egyiptomban. Jézus korabeli magokból növesztenek datolyapálmákat. Hamarosan eléri a nyílt óceánt a világ legnagyobb jéghegye. Szédületes sebességgel repült a Nap-vizsgáló űrszonda. Visszatért a Földre a rekordot döntött női űrhajós. Először sütöttek nyers alapanyagból ennivalót az űrben. A megzavart biológiai óra is cukorbetegséghez vezethet. Baktériumokból készül az élő beton. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Dévai Nagy Kamilla a Sztárportréban! "Ahogy Tinódi Lantos Sebestyén idején, úgy ma is menni kell, és vinni a hírt a lelki dolgokról. Mi elsősorban lélek zenét művelünk, olyan dolgokról, amikről úgy gondoljuk, hogy a világ javítására alkalmasak." Életmű koncert: A Liszt-, Bartók- és Kazinczy-díjas előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze március 8-án a Nemzeti Színházban Életmű koncertet ad. "52 évet töltöttem eddig a színpadon. Megpróbálom az életemet dalokban végigmondani. Terveim szerint erre a napra megjelenik a könyv is, aminek a címe: Akit az Isten meghagyott." Kamilla többször vívott élet-halál harcot: "Volt olyan, amikor csak meghalni akartam. A gitárom adott életerőt. Hittem abban, hogy ha nagyon akarom, akkor van tovább. Mindig azon igyekeztem, hogy a legjobbat tudjam kihozni a helyzetből. Nagyon figyeltem arra, hogy ne legyen rossz gondolatom, de nem mindig sikerült. Nagyon igyekszem pozitív lenni: Volt olyan, amikor a kórházi ágyon fekve, a nagylábujjamat néztem (le voltam bénulva) és azt mondogattam: meg fog mozdulni... És megmozdult a lábujjam. Olyan fenomenális öröm volt ez, és akkora hittel telítődtem meg, ami nagyon nagy erőt adott. Ezután elkezdtem nézni a másik béna lábamat is, és azt mondtam, hogy akkor ez is meg fog mozdulni... Mindig megpróbáltam kihozni a legjobbat abból, ami történt." (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme

19:15 - Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Reformátusés Lélekműhely: A meghitt Istenkapcsolat jellemzői 3. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós