Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 15. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Réthy Melinda, közgadász

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Ökofarsang, zöld ételek - A farsangi időszakról Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője beszél nekünk. Ötleteket hoz újrahasznosítható és olcsó jelmezekhez, és a farsangi bulira készíthető finomságokhoz. Emellett zöld ételekről is beszélgetünk, természetesen receptekkel megtűzdelve. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Ma Györfi Alen motorversenyző kerül Ziccerbe. Alen nemrég érkezett haza Amerikából, beszélgettünk az ottani versenyéről, a saját csapatáról, de szóba került a kemény felkészülés, na meg, hogy mennyire kiszámíthatatlan ez a sportág. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Az év zenésze - Fődi Anna. Fődi Anna, a Szilády Áron Gimnázium végzős hallgatója szerényen, kedvesen mosolyogva várta, hogy miről is szól egy ilyen interjú. Mintha kissé váratlanul érte volna, hogy róla... ennek ellenére remek gondolatokat fogalmazott meg szeretett hangszeréről, a zenekarról, melyben játszik, és persze a jövő felé is vetettünk néhány tétova pillantást. Hallgassanak minket, higgyék el: megéri! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Váradi Krisztián életút riportja - a változtatás bátorságáról. Kerek húsz év a tanításban, 17 év önkormányzati képviselőként igen nagy és szép számok ezek. Ma informatikusként dolgozik Krisztián, nagy örömmel és kreativitással vágott bele ebbe az új életút szakaszba. A pályaválasztása és munkakezdése is izgalmas. A Bibó István Gimnázium matematika és fizika szakos tanáraként az elismert szakember 4 osztályt vitt végig osztályfőnökként. Szerettem és ma is örömmel gondolok erre az időszakra, bizony időnként hiányozik is mindez. Ám az informatika végigkísérte az életemet, programoztam már az egyetemen, majd később is a tanítás mellett. Másfél éve jött egy ajánlat, és úgy éreztem váltani szeretnék, kipróbálni magam ezen a területen is, meséli. Bizony ezen munka mellett nem fér bele a közügyekkel való foglalkozás, félgőzzel pedig nem szerettem volna csinálni. 17 év után így a közügyekkel való foglalkozást is szerettem, de befejeztem. Hét éve szerves részévé vált életemnek a sport, elsősorban az országúti kerékpározás, amiben hamarosan szép eredményeket is elértem. Kitartás, céltudatosság jellemzi Krisztiánt minden területen, amibe belevág. Feltétlen tartsanak velünk életút riportunkba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Minden idők legjobb slágerei sorozatomban ma a Bon Jovi, a Scorpions, Roy Orbison, John Lennon, a Rolling Stones, George Harrison, Irene Cara, Ray Parker jr., Michael Jackson és a Roxette egy-egy száma hangzik el.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme

19:15 – Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A meghitt Istenkapcsolat jellemzői 2. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós