Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 14. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Takács Bence, műsorvezető, MMA ösztöndíjas előadóművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Király Gábor programszervezővel beszélgetünk városunk február-márciusi rendezvényeiről. A Halasmédia és Kultúra Nonprofit KFT munkatársa mesél színházról, a Forrás- Új Tükör Klub rendezvényeiről, és más előttünk álló eseményekről, kiállításokról. Csodás bőség, ami elénk tárul segítségével, igyekezzünk részt venni minél több eseményen, hisz a februári időjárás időnként komor hangulatát jól ellensúlyozhatja, egy-egy felemelő kiállítás, vagy előadás. Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Jóllét magazinunkban a Császárvonal applikáció egyik megálmodójával beszélgetünk. Kiss Verus mesél arról, hogy honnan jött az igen sikeres applikáció ötlete, miben és miként tudnak segíteni a császármetszésen átesett édesanyáknak. Beszélgetünk a zárt facebook csoportról is. Valamint Verus mesél a Richter Anna díjról, erről bővebben a https://richterannadij.hu/index.php/2019/2019-dontosok-8 oldalon tudnak olvasni, illetve szavazni is itt lehet. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Megfejtették a szantorini majmok titkát. Újabb értékes leletekre bukkannak Egyiptomban. Jézus korabeli magokból növesztenek datolyapálmákat. Hamarosan eléri a nyílt óceánt a világ legnagyobb jéghegye. Szédületes sebességgel repült a Nap-vizsgáló űrszonda. Visszatért a Földre a rekordot döntött női űrhajós. Először sütöttek nyers alapanyagból ennivalót az űrben. A megzavart biológiai óra is cukorbetegséghez vezethet. Baktériumokból készül az élő beton. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Ökofarsang, zöld ételek - A farsangi időszakról Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője beszél nekünk. Ötleteket hoz újrahasznosítható és olcsó jelmezekhez, és a farsangi bulira készíthető finomságokhoz. Emellett zöld ételekről is beszélgetünk, természetesen receptekkel megtűzdelve. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: London legnagyobb nemzetközi oktatástechnológiai kiállításáról mesél Bödecs András. Andris 4-ed éves kémia-angol szakos tanárszakos hallgató segítségével betekinthetünk ebbe az innovációktól hemzsegő közel 800 standos pedagógiát segítő-fejlesztő kiállításába. A 4 napos rendezvény területe is óriási, de, ami leginkább megfogta halasi tanárszakos mesélőnket, az nemcsak a téma gazdagság. Egyfajta jó szellemi zizegést éreztem, hisz itt az oktatást fejlesztő módszerek és technológiák versenyeznek, és bemutatkoznak egyúttal, mondja. Szenzációs előadássokkal egybekötve mindez. A brittek eldöntötték, hogy nem maradnak le a világ élvonalától, az oktatás a kulcs, tehát mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek Kína, Szingapúr és a legfejlettebb országok sorába. Tagadhatatlan, hogy a pedagógia, az, ahol ezt leginkább lehet befolyásolni. A tanáraikat megbecsülik, azokat segítik, mind anyagilag, mind fejlett technológiai eszközökkel. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a tudásmegosztásra, sokat lehetne tőlük tanulni, mindkét téren. Legyen így, tartsanak velünk a részletekért!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Micimackó

19:15 - Irodalom az éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: A meghitt Istenkapcsolat jellemzői 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós