Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 13. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tafferner Ingrid, Nyergesújfalu Zafféry Károly szalézi középiskola igazgató

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Mindennapi paranoiáink: az oltásellenesség - Kohout Zoltán a vendégünk. Noha az emberiség - az eszének köszönhetően - legyőzött egy sor súlyos és sok szenvedést okozó betegséget, most az esztelen tömeghisztériák, a gyógyszer- és oltásellenes laikus szervezkedések okoznak ismét fenyegetést a közegészségügyre, Miközben okkal aggódunk amiatt, ha néhány száz ember meghal az utóbbi évek vagy a jelen járványaiban, aközben egyre többen vannak, akik - valamiféle emberellenes világ-összeesküvés miatt - elfordulnak az egészségügytől. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Maminbaba - Hordozós latin fitness - Dr. Szántó Borbála oktató a vendégünk. A műsor mai vendége Dr. Szántó Borbála, a Maminbaba - Hordozós latin fitness oktatója. Egy olyan mozgásformával, kikapcsolódási formával ismerkedünk meg, melyben mama és baba is remekül érzi magát. Nem beszélve az együtt töltött időről. Előnyös a babának, hiszen már egész pici korukban felfedezik az őket körülvevő világot és szokták a közösség élményét. Na és persze jó a mamának is, hiszen a mozgás élményén túl, lehetőség van a gyermekneveléssel kapcsolatos problémák megbeszélésére, véleménycserére. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A terhesség 2. trimeszteréről beszélgettünk Orbánné Kis Georgina védőnővel

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Király Gábor programszervezővel beszélgetünk városunk február-márciusi rendezvényeiről. A Halasmédia és Kultúra Nonprofit KFT munkatársa mesél színházról, a Forrás- Új Tükör Klub rendezvényeiről, és más előttünk álló eseményekről, kiállításokról. Csodás bőség, ami elénk tárul segítségével, igyekezzünk részt venni minél több eseményen, hisz a februári időjárás időnként komor hangulatát jól ellensúlyozhatja, egy-egy felemelő kiállítás, vagy előadás. Tartsanak velünk a részletekért!

14:00 - 153-Lélekmód:Váradi Krisztián életút riportja - a változtatás bátorságáról. Kerek húsz év a tanításban, 17 év önkormányzati képviselőként igen nagy és szép számok ezek. Ma informatikusként dolgozik Krisztián, nagy örömmel és kreativitással vágott bele ebbe az új életút szakaszba. A pályaválasztása és munkakezdése is izgalmas. A Bibó István Gimnázium matematika és fizika szakos tanáraként az elismert szakember 4 osztályt vitt végig osztályfőnökként. Szerettem és ma is örömmel gondolok erre az időszakra, bizony időnként hiányozik is mindez. Ám az informatika végigkísérte az életemet, programoztam már az egyetemen, majd később is a tanítás mellett. Másfél éve jött egy ajánlat, és úgy éreztem váltani szeretnék, kipróbálni magam ezen a területen is, meséli. Bizony ezen munka mellett nem fér bele a közügyekkel való foglalkozás, félgőzzel pedig nem szerettem volna csinálni. 17 év után így a közügyekkel való foglalkozást is szerettem, de befejeztem. Hét éve szerves részévé vált életemnek a sport, elsősorban az országúti kerékpározás, amiben hamarosan szép eredményeket is elértem. Kitartás, céltudatosság jellemzi Krisztiánt minden területen, amibe belevág. Feltétlen tartsanak velünk életút riportunkba! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Jóllét magazinunkban a Császárvonal applikáció egyik megálmodójával beszélgetünk. Kiss Verus mesél arról, hogy honnan jött az igen sikeres applikáció ötlete, miben és miként tudnak segíteni a császármetszésen átesett édesanyáknak. Beszélgetünk a zárt facebook csoportról is. Valamint Verus mesél a Richter Anna díjról, erről bővebben a https://richterannadij.hu/index.php/2019/2019-dontosok-8 oldalon tudnak olvasni, illetve szavazni is itt lehet. Tartsanak velünk!

19:00 – Szép Álmokat: Pinokkió

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A meghitt Istenkapcsolat jellemzői 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós