Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 12. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szöllősy Vágó János cserkészvezető

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Mihail Gorbacsov Szemben önmagammal - visszaemlékezések és töprengések - Scolár könyvkiadó 2013. „Ez az írás különbözik minden eddigi könyvemtől. Nem memoár, azt már sok évvel ezelőtt megírtam, igaz, ebben is akadnak olyan részek, melyek a memoárokra emlékeztetnek. A könyvnek nincs szigorú szerkezete. Nem regény, de nem is történelmi eszmefuttatás. Ez az én elbeszélésem a mi életünkről” – írja Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó elnöke könyvének előszavában. A XX. század második felének talán legmeghatározóbb politikai személyisége megrendítő visszaemlékezésében bepillantást enged személyes sorsának történéseibe csakúgy, mint korának nagypolitikai eseményeibe és kulisszatitkaiba. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Ma Györfi Alen motorversenyző kerül Ziccerbe. Alen nemrég érkezett haza Amerikából, beszélgettünk az ottani versenyéről, a saját csapatáról, de szóba került a kemény felkészülés, na meg, hogy mennyire kiszámíthatatlan ez a sportág. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Jóllét: Az oszteopátia rejtelmeiről - Blehó Rita a vendégünk. Kedves hallgatók, mai beszélgetésünkben nem ez lesz az egyetlen idegenül csengő kifejezés, de higgyék el, mire végére érünk a műsornak, minden tisztázva lesz! Blehó Rita, a kiskunhalasi kórház gyógytornásza évek óta tanulja és gyakorolja azt a hazánkban még úttörőnek számító terápiás módszert, amelyet az oszteopátia név foglal magában. Ismerjék meg tehát Ritát és módszerét, melyet jó szívvel ajánl mindannyiunknak! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Mindennapi paranoiáink: az oltásellenesség - Kohout Zoltán a vendégünk. Noha az emberiség - az eszének köszönhetően - legyőzött egy sor súlyos és sok szenvedést okozó betegséget, most az esztelen tömeghisztériák, a gyógyszer- és oltásellenes laikus szervezkedések okoznak ismét fenyegetést a közegészségügyre, Miközben okkal aggódunk amiatt, ha néhány száz ember meghal az utóbbi évek vagy a jelen járványaiban, aközben egyre többen vannak, akik - valamiféle emberellenes világ-összeesküvés miatt - elfordulnak az egészségügytől.

14:00 – Sztárportré: Dévai Nagy Kamilla a Sztárportréban! "Ahogy Tinódi Lantos Sebestyén idején, úgy ma is menni kell, és vinni a hírt a lelki dolgokról. Mi elsősorban lélek zenét művelünk, olyan dolgokról, amikről úgy gondoljuk, hogy a világ javítására alkalmasak." Életmű koncert: A Liszt-, Bartók- és Kazinczy-díjas előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze március 8-án a Nemzeti Színházban Életmű koncertet ad. "52 évet töltöttem eddig a színpadon. Megpróbálom az életemet dalokban végigmondani. Terveim szerint erre a napra megjelenik a könyv is, aminek a címe: Akit az Isten meghagyott." Kamilla többször vívott élet-halál harcot: "Volt olyan, amikor csak meghalni akartam. A gitárom adott életerőt. Hittem abban, hogy ha nagyon akarom, akkor van tovább. Mindig azon igyekeztem, hogy a legjobbat tudjam kihozni a helyzetből. Nagyon figyeltem arra, hogy ne legyen rossz gondolatom, de nem mindig sikerült. Nagyon igyekszem pozitív lenni: Volt olyan, amikor a kórházi ágyon fekve, a nagylábujjamat néztem (le voltam bénulva) és azt mondogattam: meg fog mozdulni... És megmozdult a lábujjam. Olyan fenomenális öröm volt ez, és akkora hittel telítődtem meg, ami nagyon nagy erőt adott. Ezután elkezdtem nézni a másik béna lábamat is, és azt mondtam, hogy akkor ez is meg fog mozdulni... Mindig megpróbáltam kihozni a legjobbat abból, ami történt." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Az év zenésze - Fődi Anna. Fődi Anna, a Szilády Áron Gimnázium végzős hallgatója szerényen, kedvesen mosolyogva várta, hogy miről is szól egy ilyen interjú. Mintha kissé váratlanul érte volna, hogy róla... ennek ellenére remek gondolatokat fogalmazott meg szeretett hangszeréről, a zenekarról, melyben játszik, és persze a jövő felé is vetettünk néhány tétova pillantást. Hallgassanak minket, higgyék el: megéri!

19:00 – Szép Álmokat: Pinokkió

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A meghitt kapcsolat jellemzői/teendők a meghitt kapcsolatért 4. - A meghitt Isten kapcsolat jellemzői 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós