Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 11. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szikora Róbert, az R- GO együttes énekese, vezetője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel –Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Hírek városunkból. Mai adásunkban Kuris István László alpolgármester úr tájékoztatja a lakosságot mindarról, ami az önkormányzat tevékenységéből érdeklődésre tarthat számot, illetve a városban történt, vagy ezután megvalósításra kerülő tervekről, eseményekről! Hallgassanak minket, önökért vagyunk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Dévai Nagy Kamilla a Sztárportréban! "Ahogy Tinódi Lantos Sebestyén idején, úgy ma is menni kell, és vinni a hírt a lelki dolgokról. Mi elsősorban lélek zenét művelünk, olyan dolgokról, amikről úgy gondoljuk, hogy a világ javítására alkalmasak." Életmű koncert: A Liszt-, Bartók- és Kazinczy-díjas előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze március 8-án a Nemzeti Színházban Életmű koncertet ad. "52 évet töltöttem eddig a színpadon. Megpróbálom az életemet dalokban végigmondani. Terveim szerint erre a napra megjelenik a könyv is, aminek a címe: Akit az Isten meghagyott." Kamilla többször vívott élet-halál harcot: "Volt olyan, amikor csak meghalni akartam. A gitárom adott életerőt. Hittem abban, hogy ha nagyon akarom, akkor van tovább. Mindig azon igyekeztem, hogy a legjobbat tudjam kihozni a helyzetből. Nagyon figyeltem arra, hogy ne legyen rossz gondolatom, de nem mindig sikerült. Nagyon igyekszem pozitív lenni: Volt olyan, amikor a kórházi ágyon fekve, a nagylábujjamat néztem (le voltam bénulva) és azt mondogattam: meg fog mozdulni... És megmozdult a lábujjam. Olyan fenomenális öröm volt ez, és akkora hittel telítődtem meg, ami nagyon nagy erőt adott. Ezután elkezdtem nézni a másik béna lábamat is, és azt mondtam, hogy akkor ez is meg fog mozdulni... Mindig megpróbáltam kihozni a legjobbat abból, ami történt."(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Csengeri Kinga, történelem-magyar szakos tanárnő pályaválasztása

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – Önindító: London legnagyobb nemzetközi oktatástechnológiai kiállításáról mesél Bödecs András. Andris 4-ed éves kémia-angol szakos tanárszakos hallgató segítségével betekinthetünk ebbe az innovációktól hemzsegő közel 800 standos pedagógiát segítő-fejlesztő kiállításába. A 4 napos rendezvény területe is óriási, de, ami leginkább megfogta halasi tanárszakos mesélőnket, az nemcsak a téma gazdagság. Egyfajta jó szellemi zizegést éreztem, hisz itt az oktatást fejlesztő módszerek és technológiák versenyeznek, és bemutatkoznak egyúttal, mondja. Szenzációs előadássokkal egybekötve mindez. A britek eldöntötték, hogy nem maradnak le a világ élvonalától, az oktatás a kulcs, tehát mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek Kína, Szingapúr és a legfejlettebb országok sorába. Tagadhatatlan, hogy a pedagógia, az, ahol ezt leginkább lehet befolyásolni. A tanáraikat megbecsülik, azokat segítik, mind anyagilag, mind fejlett technológiai eszközökkel. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a tudásmegosztásra, sokat lehetne tőlük tanulni, mindkét téren. Legyen így, tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Megfejtették a szantorini majmok titkát. Újabb értékes leletekre bukkannak Egyiptomban. Jézus korabeli magokból növesztenek datolyapálmákat. Hamarosan eléri a nyílt óceánt a világ legnagyobb jéghegye. Szédületes sebességgel repült a Nap-vizsgáló űrszonda. Visszatért a Földre a rekordot döntött női űrhajós. Először sütöttek nyers alapanyagból ennivalót az űrben. A megzavart biológiai óra is cukorbetegséghez vezethet. Baktériumokból készül az élő beton.

19:00  - Szép Álmokat: Pinokkió

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: A meghitt kapcsolat jellemzői/teendők a meghitt kapcsolatért 4. - A meghitt Isten kapcsolat jellemzői 1. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jules Verne - A dunai hajós