Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 02. 09. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Walton Gusztáv és Magdolna

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Vincze József, református presbiter életútja. Jóska bácsi ikonikus alakja a halasi református gyülekezetnek, presbiter, temetői kántor, aki közel 1000 temetésen kísérte énekével a gyászolók közösségét. Hatalmas tenyereivel, magas alakjával mintegy szimbolizálja azt az erőt, és kitartó hűséget, no és Krisztusi szeretetet melyet nap, mint nap megél és képvisel az őt ismerők körében. A nemrég múlt 80 éves Jóska bácsi északról, a viharsarokból, egy Tisza menti faluból érkezett városunkba. Izgalmas, feladatokkal és helytállással teljes élete egy kész regény. Közel 40 évet töltött a vasúton, minden oskolát elvégzett, kezdettől fontos volt számára a hit. A gyülekezeti éneklést, még gyermekkorban kezdte, s ma már időnként bottal, de szélben-esőben énekel és hirdeti Isten szeretetét. S nemcsak tettekkel, de versekkel is vall erről a hitről és reménységről, mely benne van. Feltétlen tartsanak velünk ebbe az életútriportba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Oscar Peterson hétszeres Grammy-díjas zenész, a legismertebb dzsessz-zongoristák egyike. Trombitán és zongorán kezdett tanulni 5 éves korában édesapjától, de hétéves korában már csak zongorán tanult tovább. Stílusát Art Tatum, Erroll Garner és George Shearing befolyásolta. Lelkesedése végtelen órákon át segítette abban, hogy rendkívüli technikáját kifejlessze.  1940-ben megnyert egy helyi tehetségkutató versenyt, ezután rendszeresen szerepelt a kanadai rádióban. 1944-ben a Johnny Holmes Orchestra zongoristája volt, majd saját triót alakított. 1949 szeptemberében a New York-i Carnegie Hallban mutatkozott be az Egyesült Államokban. Sok száz felvételén többek között Louis Armstrong, Billie Holiday, Count Basie, Dizzy Gillespie, Ella Fitzgerald, Zoot Sims és Stan Getz szerepelnek. Az 1963-as Affinity volt Peterson legjelentősebb sikere. 1970 óta nem állandó együttessel dolgozott, gyakran szerepelt egyedül. Petersont káprázatos technikája, fáradhatatlan swingje tette az egyik legismertebb és azonnal felismerhető jazz-zongoristává, hozzájárulása a jazzhez felmérhetetlen. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Pinokkió

19:15 – Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Aréna

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A meghitt kapcsolat jellemzői / teendők a meghitt kapcsolatért 3. 3.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája