Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 18. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kisarik Károly a Rejtett Kicsek Down Egyesület elnöke

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Testi-lelki méregtelenítés - Vendégünk Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője, akivel az ünnepek utáni takarításról, szemetelésről beszélgetünk. Környezetünk mellett fontos lelkünk és testünk méregtelenítése is, ehhez kapunk ötleteket, tanácsokat! Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Futni mindig jó! - A mai Ziccer vendége Tabajdi József Nándor, Kiskunhalas futónagykövete. Már 5 éve ő a város futónagykövete, beszéltünk az azóta eltelt időszak eseményeiről. Hétről hétre hányan jönnek össze futni és milyen gyakorisággal, kik a tagjai a halasi futóközösségnek, egy ismerőse miért döntött úgy 50 felett, hogy a mozgásszegény életét rendszeres futásra váltja és milyen esemény lesz jövő vasárnap a Sóstón; ezeket a témákat boncolgattuk a Halas Rádió sportmagazinjában. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Nagyvárosból a "nagyon vidékre". Budapestről költözött Bócsára László Lajos Gergely evangélikus lelkipásztor, aki elhívását követve teljes erejével végzi két falusi evangélikus gyülekezet pásztorolását. Itt találta meg társát, itt született első gyermekük, és itt építi a település első igazi, tornyos templomát. Ismerjék meg életét, hitvallását! Nem bánják meg, ha velünk tartanak! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Szabados Ágnes - RTL klub híradós, irodalom misszionárius, művészetterápiás szakember? Muszáj erre válaszolnunk? Szabados Ági volt tanárával, egyben osztályfőnökével együtt tart órát a jelenlegi magyar faktos diákoknak, ez egy különleges alkalom minden szempontból. Városunk szülötte igen sokoldalú, hisz az RTL Klub híradósa és riportere, de irodalom terapeuta, a népszerű Nincs időm olvasni kihívás alapítója és vezetője, igazi példakép és inspiráló mindannyiunk számára. Egy a tanulók választotta regény elemzésére vállalkoztak közösen. Áginak a nemrégiben megjelent Van már időd olvasni című olvasónaplója  jó kísérője volt az órának, elemzésnek. A tudatosság az egyik kulcs, amit a saját életemben igyekszem követni és erre szeretném terelni a partnereimet is - meséli Ági. Az irodalmi alkotások mindegyike egy-egy csoda, alkalmas a személyiségfejlesztésre, a világ megismerésére egyaránt. Klassz, ha ezt együtt és tudatosabban tesszük. Saját tapasztalatból beszél, mivel rendszeresen tart önismeret fejlesztő csoportbeszélgetéseket, irodalomterápiás beszélgetéseket. S hogy mi mindennel foglalkozik még ez a lány? Tartsanak velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Folytatódik operamesém a Tannhäuserről. Régen Verdi nem merte kiadni a kottákat a zenészeknek a premier napjáig, különben az utcán rögtön a legjobb dallamait fütyülték volna. Manapság az operáról inkább az unalmas középiskolai énekórák jutnak eszünkbe. Pedig az opera ennél jóval több. Híres operák sorozatunkban minden kiderül. Richard Wagner: Tannhäuser. Szabad asszociációban valami nagyon elvont, hosszú és érthetetlen zenei dolgot jelent. Pedig ha ismernénk egy-két művét, leesne az állunk a csodálkozástól! Ott van például a Tannhäuser a korai évekből – olyan dallamos, hogy azt hihetnénk, nem is maga Wagner írta.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A megbocsátás elősegítői, akadályai. Megbocsátás és vallásosság. Megbocsátás és gyógyulás. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja